delen

In het kort

DaVinci Resolve is al jaren het meest gebruikte kleurcorrectie-programma. Als kleur en sfeer belangrijk is voor jouw videoproducties, dan is het gebruik van een echte colorgrader een must. Want als je eenmaal gaat graden, wil je niet meer zonder! DaVinci Resolve werkt uitstekend samen met diverse montage programma’s zoals Avid, Premiere Pro en Final Cut Pro.

Minimum- en maximumaantal deelnemers
5-8

Prijs
€ 1100,- excl. 21% BTW

Inclusief
Lunch, koffie/thee & water
Cursusmateriaal
Digitale werkbestanden
Uitgebreide Engelstalige digitale syllabus
Certificaat

Duur
Drie klassikale dagen

Tijd
09:30-16:30 uur

Locatie
Zwolle

Startmoment(en)
8 juni 2023

TIP! Schrijf je ook in voor Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign. 

Aanmelden

DaVinci Resolve

In een snel veranderende wereld waarbij de ene innovatie de andere snel opvolgt is (bij)scholing niet langer statisch, maar dynamisch. In kortere modules leer je bij Cibap Next je hele leven door. wij geloven dat creatief denken en doen noodzakelijk is voor innovatie en vernieuwing. We vinden het fantastisch dat je hier bent en interesse hebt om jezelf verder te ontwikkelen. Hoe ga jij je carrière een boost geven? Op deze pagina lees je meer over de DaVinci Resolve Training. Heb je vragen? We zijn bereikbaar. Onderaan deze pagina vind je onze contactgegevens.

Wat je leert

In deze 3-daagse training leer je zowel de basisprincipes van kleurbalans als geavanceerde methodes voor kleurcorrectie. Hiermee heb je een goede basis voor professionele kleurcorrectie met DaVinci Resolve. Daarnaast leer je materiaal als een colorist aan te pakken: eerst de Primary, waarbij je aan de hand van de scopes het materiaal neutraal maakt; dan ga je aan de slag met de Secondary en masks om gedeeltes te isoleren en je maakt het af met Custom looks, LUT’s, skin tone aanpassingen en eventueel keyframing.

In deze training wordt onder andere aandacht besteed aan:

 • benodigde hard- en software
 • verschil tussen de betaalde en gratis versie
 • kennismaking met de interface
 • integratie met o.a. Premiere Pro: ‘Hoe pak ik een project aan?’
 • kleurcorrectie of Grading?
 • importeren van diverse media zoals QuickTime, Red (R3D), Arri Alexa, etc.
 • het verschil tussen 8bit, 16bit en 32bit kleurverwerking
 • basic PrimaryGrading
 • Effectief werken met Nodes
 • geavanceerde SecondaryGrading
 • looksbeheren en uitwisselen
 • keyframen van effecten
 • tracking van maskers
 • renderen van het project
 • tips & tricks o.b.v. ons portfolio
 • + alles wat je zelf nog wilt leren

De training DaVinci Resolve is bedoeld voor video-editors die meer willen doen met kleurcorrectie dan wat er binnen Avid, Premiere Pro of Final Cut Pro mogelijk is. Ook is deze training interessant voor vormgevers en motion graphic ontwerpers die de fijne kneepjes van geavanceerde kleurcorrectie in de vingers willen krijgen.

 

Praktisch

Trainingsmateriaal
Om deel te nemen aan dit trainingsprogramma heb je een eigen laptop met het programma Resolve 16 voor Mac of Windos nodig. Heb je geen laptop? Laat het ons minimaal 5 werkdagen voor de startdatum weten. Dan doen we ons best dit voor je te faciliteren.

De gratis versie van DaVinci Resolve is volledig functioneel op een paar specialistische opties na.

Gewenste voorkennis

 • Goede ervaring met het Apple- of Windows-besturingssysteem.
 • Redelijke ervaring met Avid, Premiere Pro of Final Cut Pro.
 • Basiskennis van en affiniteit met videotechnologie.
 • Goede leesvaardigheid in de Engelse taal; Resolve is niet beschikbaar in een Nederlandstalige versie.

Minimum & maximum aantal deelnemers
Trainingen kennen een minimum- en maximumaantal deelnemers. Zodra er voldoende deelnemers zijn hoor je direct of de training doorgaat. Wanneer een training niet doorgaat nemen we je inschrijving mee naar de eerstvolgende startdatum. Wel zo makkelijk. Door de kleine groepen blijft persoonlijke aandacht voor jou als deelnemer gegarandeerd.

Een inschrijving is definitief
Wanneer je jezelf inschrijft via onderstaand formulier is je inschrijving definitief. Het verkrijgen van wel/geen subsidie is geen reden tot kosteloze afmelding. Wil je jezelf onder voorbehoud van het toekennen van subsidie aanmelden? Klik dan hier.

Vereisten Laptop
Windows of Mac
Processor: 2,3 GHz Dual-Core Intel Core i5
RAM: 8 GB 2133 MHz LPDDR3

Certificaat
Je ontvangt aan het einde van de training (bij het voldoende afronden van de eindopdracht en voldoende aanwezigheid) een Cibap Next badge/certificaat.

Alle data op een rijtje

Startmoment: 8 juni 2023
Sessie 2: 15 juni 2023
Sessie 3: 22 juni 2023

Joost van der Hoeven
Vormgever en docent

Joost van der Hoeven (1972) studeerde af aan de Kunstacademie met als specialisatie computeranimatie. Na deze opleiding ging hij aan de slag als vormgever en inmiddels werkt hij ruim vijftien jaar als zelfstandig vormgever. Daarnaast geeft Joost trainingen in de vele programma’s die hij zelf gebruikt, zoals DaVinci Resolve. Daarnaast is hij Apple Certified Pro en Adobe Certified Instructor.

Schrijf je in!

Vul hieronder je gegevens in om je in te schrijven voor deze training.

Na inschrijving is er een plek voor je gereserveerd en hoor je zo snel mogelijk of de training voldoende deelnemers heeft en doorgaat.

Inschrijven onder voorbehoud van subsidie? Vraag dan eerst een offerte/STAP bewijs aan via deze
pagina en wacht tot de subsidie is toegekend. Zo voorkom je annuleringskosten. Na toekenning van de subsidie kun je je via het formulier hieronder definitief inschrijven. Wel zo handig dat je zeker weet dat de training (deels) wordt vergoed.