De arbeidsmarkt verandert in snel tempo. Beroepen verdwijnen en er komen nieuwe beroepen voor in de plaats. Om goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt, is het belangrijk dat mensen zich blijven ontwikkelen.

Via allerlei regelingen stimuleert de overheid werkgevers en werknemers in te zetten op een leven lang ontwikkelen.
Cibap Next zet de mogelijkheden op een rij:

Upgrade Jezelf

(Ontwikkelfonds Regio Zwolle voor werkgevers)

Upgrade Jezelf helpt werkgevers te investeren in (toekomstige) werknemers. Dit fonds is bestemd voor de cofinanciering van her-, bij- en omscholing van (potentiële) werknemers voor werkgevers uit Regio Zwolle. De aanvraagprocedure is eenvoudig en snel. Aanvragen van scholingssubsidie kan via onderstaande link.

Aanvragen met de sector
Heb je een goed idee hoe je kunt investeren in personeel? Dan kun je ook met werkgevers uit jouw sector een activiteitenplan indienen bij het fonds. Dit kunnen ook andere partners, zoals maatschappelijke organisaties, uitvoeringsorganisaties of onderwijsinstellingen zijn. Het programmateam van de Human Capital Agenda Regio Zwolle helpt bij het opstellen van een plan en de voorbereiding van een aanvraag.

Klik hier voor meer informatie.

 

Groei Vooruit

(Ontwikkelfonds Regio Zwolle voor inwoners)

“Groei Vooruit” biedt alle inwoners van Regio Zwolle de kans voor omscholing, bijscholing of coaching. Zo kun jij een stap maken in je baan of kun je werk vinden in een sector die beter bij je past of waar meer werkgelegenheid is. Na een gesprek met een adviseur kan jouw scholing beginnen. Het gaat hierbij altijd om opleidingen die aansluiten bij de behoeften van werknemers én werkgevers. 100% financiering is mogelijk.

Klik hier voor meer informatie.

 

Scholingsvoucher

(Ontwikkelfonds Cleantech voor beroepsbevolking)

Het Ontwikkelfonds Cleantech Regio loopt tot eind 2022. Vanuit dit fonds zijn scholingsvouchers beschikbaar voor de beroepsbevolking in Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen. Iedereen tussen 18 en 67 jaar kan een voucher voor om-, na- of bijscholing aanvragen, vooral voor werk in sectoren waar volop vacatures zijn.

Klik hier voor meer informatie en voor het aanvragen van een voucher.

 

 

Belastingdienst

Wanneer je als particulier je eigen opleiding betaalt kun je jaarlijks maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van je inkomstenbelasting. Daardoor wordt het volgen van een training of opleiding financieel een stuk aantrekkelijker.

Belastingvoordeel
Met de regeling ‘Aftrek studiekosten’ van de Belastingdienst kun je elk jaar een groot deel van de gemaakte studiekosten van jou of je fiscale partner aftrekken van je inkomstenbelasting.

Voorwaarden voor het aftrekken van de trainingskosten
Om de opleidingskosten van je inkomstenbelasting af te mogen trekken, gelden er een aantal voorwaarden:

  • Jij of je fiscale partner maken de kosten voor jouw opleiding of die van je fiscale partner. Kosten voor de studie van je kind mag je dus niet aftrekken.
  • Je kunt geen aanspraak maken op studiefinanciering of studievoorschot.
  • De opleiding is gericht op je beroep of toekomstige beroep.
  • Er is sprake van een leertraject. Hierbij doe je kennis op onder begeleiding of toezicht.

Kijk voor meer informatie

 

 

What’s
—Next?

Wil jij direct op de hoogte zijn van nieuwe toevoegingen in ons aanbod? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt al het nieuws rond Cibap Next, plus een selectie van inspirerende artikelen over nieuwe creativiteit, in je mailbox!