De arbeidsmarkt verandert in snel tempo. Beroepen verdwijnen en er komen nieuwe beroepen voor in de plaats. Om goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt, is het belangrijk dat mensen zich blijven ontwikkelen.

Via allerlei regelingen stimuleert de overheid werkgevers en werknemers in te zetten op een leven lang ontwikkelen.
Cibap Next zet de mogelijkheden op een rij:

Direct jouw offerte aanvragen

Upgrade Jezelf

(Ontwikkelfonds Regio Zwolle voor werkgevers)

Upgrade Jezelf helpt werkgevers te investeren in (toekomstige) werknemers. Dit fonds is bestemd voor de cofinanciering van her-, bij- en omscholing van (potentiële) werknemers voor werkgevers uit Regio Zwolle. De aanvraagprocedure is eenvoudig en snel. Aanvragen van scholingssubsidie kan via onderstaande link.

Aanvragen met de sector
Heb je een goed idee hoe je kunt investeren in personeel? Dan kun je ook met werkgevers uit jouw sector een activiteitenplan indienen bij het fonds. Dit kunnen ook andere partners, zoals maatschappelijke organisaties, uitvoeringsorganisaties of onderwijsinstellingen zijn. Het programmateam van de Human Capital Agenda Regio Zwolle helpt bij het opstellen van een plan en de voorbereiding van een aanvraag.

Klik hier voor meer informatie.

Groei Vooruit

(Ontwikkelfonds Regio Zwolle voor inwoners)

“Groei Vooruit” biedt alle inwoners van Regio Zwolle de kans voor omscholing, bijscholing of coaching. Zo kun jij een stap maken in je baan of kun je werk vinden in een sector die beter bij je past of waar meer werkgelegenheid is. Na een gesprek met een adviseur kan jouw scholing beginnen. Het gaat hierbij altijd om opleidingen die aansluiten bij de behoeften van werknemers én werkgevers. 100% financiering is mogelijk.

Woonachtig in een van de 20 gemeentes van Regio Zwolle? Dan kom je in aanmerking voor subsidie via Groei Vooruit. Dit zijn de 20 gemeentes van Regio Zwolle: Dalfsen, De Wolden, Dronten, Elburg, Hattem, Heerde, Hardenberg, Kampen, Meppel, Noordoostpolder, Nunspeet, Oldebroek, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Westerveld, Zwartewaterland en Zwolle.

Zorg ervoor dat je voor de aanvraag bij Groei Vooruit een offerte met jouw gegevens en desbetreffende training bij Cibap Next hebt opgevraagd. De offerte kan je aanvragen door jouw gegevens (naam, e-mailadres, telefoonnummer en factuuradres) en de training die je wilt gaan volgen door te geven via info@cibapnext.nl. Normaal gesproken duurt het enkele werkdagen voordat je de offerte zult ontvangen. Let op, tijdens schoolvakanties kan het langer duren voordat je de offerte ontvangt, dus vraag deze op tijd aan. Zodra je de offerte vanuit Cibap Next hebt ontvangen kan je de subsidie bij Groei Vooruit aanvragen. Het duurt een paar weken voordat je hoort of de subsidie is toegekend.

Klik hier voor meer informatie.

Werktuig PPO

Werktuig PPO stimuleert de professionele ontwikkeling en de loopbaankansen van werkenden en werkzoekenden in de sector. Dat kunnen mensen zijn in verschillende functies bij van culturele en creatieve organisaties. Ook zelfstandigen die geregistreerd staan onder één van de bedrijfstakken van kunst, erfgoed, media of creatieve industrie kunnen een aanvraag doen. Klik hier voor de spelregels.

Voor wie is dit: Professionals (werknemer of zzp’er) werkzaam in de culturele en creatieve sector kunnen een aanvraag doen bij het programma Permanente Professionele Ontwikkeling.

Onder de creatieve sector valt oa:

 • Openbare bibliotheken
 • Uitgeverijen
 • Productie van films/tv programma’s
 • Maken en uitgeven van geluidsopnamen
 • Fotografie
 • Architectenbureaus
 • Reclamebureau’s
 • Industrieel ontwerp en vormgeving
 • https://werktuigppo.nl/sbi-codes/

Overige relevante eisen:

 • Minimaal in bezit zijn van MBO4.
 • Geen omscholing van boekhouder naar meubelmaker of van boekhouder naar creatief dtp’er. Het gaat om bijscholing in hetzelfde gebied.
 • Per jaar kun je 2.000 euro ontvangen.
 • Vooraf zelf betalen, later declareren. Nadat je aanvraag akkoord is bevonden. De hoogte van het bedrag is wisselend.

Leerwerkloket Twente

(Informatiepunt over leren & werken in de Regio Twente)

Het Leerwerkloket Twente is het onafhankelijke loket voor een leven lang ontwikkelen en heeft als doel de aansluiting tussen onderwijs, opleidingsmarkt en arbeidsmarkt te versterken. Leerwerkloket Twente is er voor werknemers, werkzoekenden, ZZP’ers, werkgevers en studenten in Regio Twente. Jouw persoonlijke situatie bepaalt welke subsidieregelingen er voor jou gelden.

Klik hier voor meer informatie voor werkgevers

Klik hier voor meer informatie voor inwoners

Leerwerkloket Stedenvierkant (Clean Tech Regio)

(Informatiepunt over leren & werken in de Regio Stedendriehoek en Noordwest-Veluwe)

Het Leerwerkloket Stedenvierkant biedt informatie over opleidingen, omscholing en financiële regelingen die afgestemd zijn op werkzoekenden, werknemers, studenten, ZZP’ers en werkgevers in de regio. Jouw persoonlijke situatie bepaalt welke subsidieregelingen er voor jou gelden.

Klik hier voor meer informatie

Leerwerkloket Drenthe

(Informatiepunt over leren & werken in de Regio Drenthe)

Het Leerwerkloket Drenthe is de brug tussen overheid, onderwijs, werknemer en werkgever in de Regio Drenthe. Jouw persoonlijke situatie bepaalt welke subsidieregelingen er voor jou gelden.

Klik hier voor meer informatie

Offerte aanvragen

Indien je geen gebruik kunt maken van de bovenstaande subsidiemogelijkheden, dan kan je nog contact opnemen met het Leerwerkloket bij jou in de buurt of de gemeente waarin je woonachtig bent om te kijken of er voor jou nog andere mogelijkheden zijn.

What’s
—Next?

Wil jij direct op de hoogte zijn van nieuwe toevoegingen in ons aanbod? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt al het nieuws rond Cibap Next, plus een selectie van inspirerende artikelen over nieuwe creativiteit, in je mailbox!