delen

In het kort

Is meubelvakman worden altijd al een droom? Ontdek de grenzen van je creativiteit en bouw verder aan je meubelmakersvaardigheden met de training Meubelmaken Gevorderden. Bovendien is meubelmaken een prachtig ambachtsvak waar je binnen veel branches werk in kunt vinden. 

Minimum- en maximumaantal deelnemers
6-10

Prijs
€ 1495 excl. 21% BTW

Inclusief
Koffie/thee & water
Cursusmateriaal
Certificaat

Exclusief
Hout voor eindopdracht

Duur
18 klassikale avonden

Tijd
19.00-22.00 uur

Locatie
Cibap Next, Zwolle

Startmoment(en)
23 november 2023

De startdatum is de eerste les en zal in totaal 18 keer op iedere opeenvolgende donderdag plaatsvinden met uitzondering van schoolvakanties.

TIP! Zelf je meubels ook kunnen ontwerpen? Schrijf je ook in voor de SketchUp basis & gevorderden training.

Aanmelden

Meubelmaken Gevorderden

In een snel veranderende wereld waarbij de ene innovatie de andere snel opvolgt is (bij)scholing niet langer statisch, maar dynamisch. In kortere modules leer je bij Cibap Next je hele leven door. Wij geloven dat creatief denken en doen noodzakelijk is voor innovatie en vernieuwing. We vinden het fantastisch dat je hier bent en interesse hebt om jezelf verder te ontwikkelen. Hoe ga jij je carrière een boost geven? Op deze pagina lees je meer over de training Meubelmaken Gevorderden. Heb je vragen? We zijn bereikbaar. Onderaan deze pagina vind je onze contactgegevens.

Wat je leert

De training meubelmaken gevorderden is ontworpen om je kennis en vaardigheden uit te breiden, zodat je in staat bent om meer complexe meubelstukken te creëren en geavanceerde technieken toe te passen. Cibap Next is onderdeel van Cibap vakschool, waar houtbewerking al jaren als vak wordt gegeven. De gevorderden training bestaat uit 18 lessen van 3 uur, waarin een combinatie van theorie en praktijk wordt aangeboden. Je begint met een kort stukje theorie om de nodige kennis op te doen en vervolgens krijg je de ruimte om zelf aan de slag te gaan en je vaardigheden in de praktijk toe te passen. 

Tijdens de training komen verschillende onderwerpen aan bod: 

  • Ontwerpen: je leert hoe je gedetailleerde ontwerpen maakt voor meubelstukken. Dit omvat het begrijpen van ergonomie, esthetiek, functionaliteit en technische specificaties. Ook leer je hoe je deze ontwerpen kunt omzetten in technische tekeningen met vooraanzichten, bovenaanzichten en zijaanzichten
  • Maatvoering: je leert hoe je nauwkeurige metingen uitvoert en maatvoeringen toepast in je ontwerpen en maakprocessen. Dit omvat het begrijpen van de verhoudingen, schaal en precisie die nodig zijn om meubelstukken correct te construeren.
  • Houtstaat: je leert hoe je de kwaliteit van hout kunt beoordelen. Dit omvat het herkennen van houtdefecten, zoals scheuren, knopen, houtrot en krommingen, en het begrijpen van de invloed ervan op de constructie en duurzaamheid van het meubelstuk.
  • Houtsoorten: je leert verschillende houtsoorten te identificeren en begrijpt de eigenschappen, zoals dichtheid, sterkte, kleur en duurzaamheid. Dit helpt je bij het selecteren van het juiste hout voor specifieke toepassingen en het begrijpen van de eigenschappen en beperkingen ervan tijdens het maakproces.
  • Fineren: je leert de techniek van fineren, waarbij dunne houtfineerlagen worden aangebracht op een onderlaag om een decoratieve of functionele afwerking te creëren. Dit omvat het begrijpen van verschillende fineertechnieken, lijmsoorten, snijmethoden en afwerkingstechnieken. 

Deze aspecten van de gevorderden training meubelmaken stellen je in staat om hoogwaardige en complexe meubelstukken te ontwerpen, construeren en af te werken met een dieper begrip van materialen, technieken en esthetiek. 

 

Praktisch

Voorkennis
De meubelmaken training voor gevorderden kan gevolgd worden als de basistraining bij Cibap Next is afgerond. Denk jij dat je al een goede basis hebt om deel te nemen aan de gevorderden training? Bekijk dan alle leerpunten van onze basistraining. Kan jij ze allemaal afvinken? Dan ben je van harte welkom op de meubelmaken gevorderden training! 

Trainingsmateriaal
De prijs is exclusief de prijs voor materiaalkosten zoals hout. Het gebruik van gereedschap is inbegrepen.

Minimum & maximum aantal deelnemers
Trainingen kennen een minimum- en maximumaantal deelnemers. We starten met 10 deelnemers. Zodra er voldoende deelnemers zijn hoor je direct of de training doorgaat. Wanneer een training niet doorgaat nemen we je inschrijving mee naar de eerstvolgende startdatum. Wel zo makkelijk. Door de kleine groepen blijft persoonlijke aandacht voor jou als deelnemer gegarandeerd.

Een inschrijving is definitief
Schrijf je in via onderstaand formulier en je inschrijving is definitief. Het verkrijgen van wel/geen subsidie is geen reden tot kosteloze afmelding. Wil je jezelf onder voorbehoud van het toekennen van subsidie aanmelden? Klik dan hier.

Certificaat
Je ontvangt aan het einde van de training (bij het voldoende afronden van de eindopdracht en voldoende aanwezigheid) een Cibap Next badge/certificaat.

Alle data op een rijtje

Startmoment: 23 november 2023

De trainingen zijn op donderdagavond van 19.00 – 22.00 uur. De startdatum is de eerste les en zal in totaal 18 keer op iedere opeenvolgende donderdag plaatsvinden met uitzondering van de schoolvakanties.

Aanmelden

Vragen?

We zijn bereikbaar! info@cibapnext.nl of 038-2004340

Jesse en Janiek Elzinga
Ondernemers De Twijgen en Houtopnieuw

Jesse en Janiek Elzinga zijn enthousiaste ondernemers in het meubelmakersvakgebied. Hun liefde voor ambachtelijk meubelmaken begon tijdens hun opleiding aan het Cibap en ging vervolgens verder op het HMC. Ze vormen een sterk team, werkten aan schoolopdrachten alsof het echte klantprojecten waren, en begonnen hun eigen meubelbedrijf De Twijgen en Houtopnieuw. Jesse won verschillende prijzen als meubelmaker, zoals de prijs voor de beste meubelmaker van Nederland, terwijl Janiek zich specialiseerde in meubelrestauratie. Ze volgden ook een studie als docent beeldende kunst en vormgeving met als doel hun kennis te delen.

Schrijf je in!

Vul hieronder je gegevens in om je in te schrijven voor deze training.
Let op! De trainingen meubelmaken zijn erg populair. Na inschrijving hoor je zo spoedig mogelijk of je mee kunt doen met de training.

Inschrijven onder voorbehoud van subsidie? Vraag dan eerst een offerte/STAP bewijs aan via deze pagina en wacht tot de subsidie is toegekend. Zo voorkom je annuleringskosten. Na toekenning van de subsidie kun je je via het formulier hieronder definitief inschrijven. Wel zo handig dat je zeker weet dat de training (deels) wordt vergoed.