delen

In het kort

Design Thinking is een methode, een manier van denken en werken om op een praktische en creatieve manier problemen op te lossen of nieuwe producten en diensten te ontwikkelen voor creatieve professionals of mkb’ers.

Minimum- en maximumaantal deelnemers
5-10

Prijs
€ 360 excl. 21% BTW

Inclusief
Koffie/thee & water
Cursusmateriaal
Certificaat

Duur
1 dag

Locatie
In overleg

Startmoment(en)
Op aanvraag

Aanmelden

Design Thinking

Tijdens de training Design Thinking leer je een methode, een manier van denken en werken, om problemen op een andere wijze te bekijken, het zogeheten framen. De manier waarop je naar een probleem kijkt geeft richting aan de oplossing die je toepast. Design Thinking bestaat uit meerdere essentiële vaardigheden in een combinatie van empathie, creativiteit en rationaliteit om diep in de behoeftes van gebruikers te voorzien en hierdoor nieuwe waarde te creëren die passen bij de doelgroep/gebruikers. Design Thinking is in essentie een proces dat ontwerpers gebruiken.

Wat je leert

Dagdeel 1: Theorie Design Thinking (3,5 uur)

Tijdens dit dagdeel gaan we in op de volgende punten:

  • De basiselementen: wat houdt Design Thinking in?
  • Hoe wordt het framework gebruikt? Welke stappen pas je toe?
  • Wanneer kan ik Design Thinking toepassen?

De verschillende fases, tools en Design Thinking begrippen passeren de revue en worden aan de hand van praktische voorbeelden uitgelegd. Daarna gaan jullie aan de slag met een eigen vraagstuk. Want ook al beheers je de theorie, je loopt altijd weer tegen zaken aan wanneer je daadwerkelijk aan de slag gaat. Hierdoor wordt de context helder en is de theorie beter toepasbaar in de toekomst. Aan het einde van deze training wordt een op maat opdracht meegegeven waaraan jullie gezamenlijk gaan werken als input voor het tweede trainingsdagdeel. Deze opdracht sluit aan bij het onderdeel ‘empathise’; het bevragen van de doelgroep/betrokkenen’.

Dagdeel 2: Aan de slag met ideeën en experimenten (3,5 uur)

Het tweede dagdeel gaan jullie verder aan de slag met de uitkomsten van de gemaakte opdracht. Met deze input leren jullie op een nieuwe manier naar ‘het probleem’ te kijken, je kan het opnieuw ‘framen’. Vervolgens gaan we via een snelle werkmethodiek ideeën bedenken, prototypes maken en leer je in theorie hoe je experimenten hiervoor op kan zetten.

Na deze training heb je kennis genomen van de basisbeginselen van Design Thinking en heb je geleerd om op een nieuwe manier naar een probleem te kijken en hiervoor experimenten op te zetten.

Praktisch

Trainingsmateriaal
Wanneer je een laptop hebt, is het handig om deze mee te nemen.

Jan Erik Fokke
Meesterdocent Vakmanschap Cibap vakschool voor vormgeving

Jan Erik heeft ruime ervaring als ontwerper en ondernemer in de retail- en ontwerpbranche. Hij is sinds vier jaar Meesterdocent Vakmanschap op Cibap vakschool voor vormgeving.

‘De samenleving verandert, en snel. Hoe kunnen we meebewegen? Dat is de vraag die ik heel vaak krijg. Ik help organisaties, professionals en jongeren innoveren, groeien en positioneren met een nieuwe manier van kijken. Samen ontwikkelen we een frisse blik op het vraagstuk waar vanuit nieuw perspectief ontstaat. Design thinking is daarbij mijn tool voor innovatie’.

Aanvragen

Vul hieronder je gegevens in om de mogelijkheden voor deze training aan te vragen.

    Hoe heb je ons gevonden?

    * Verplichte velden