delen

In de SketchUp Pro basistraining van Cibap Next gaan we vanaf het nulpunt beginnen met het aanbieden van alle essentiële informatie over het innovatieve 3D programma: SketchUp Pro. Aan het einde van dit programma heb je beheersing over de basis commando’s en ben jij in staat om een eenvoudig model te maken.

Aantal deelnemers
maximaal 10 deelnemers

Prijs
€ 595,-
Excl. 21% BTW

Tip: werkgevers, werknemers en werkzoekenden in Regio Zwolle (20 gemeenten) kunnen een aanvraag doen bij het Ontwikkelfonds Regio Zwolle en (deels) bekostiging ontvangen voor om,- her- en bijscholing. Lees hier meer over de mogelijkheden. 

Aanmelden

‘Ik had de training rondom SketchUp Pro bij Cibap Next al langer op de radar, omdat dit 3D-programma me mateloos boeit’ – Jan Reijmerink
(lees het volledige interview)

SketchUp Pro is hét 3D ontwerpgereedschap voor Windows en Mac waarmee jij in zeer korte tijd een 3D ontwerp (van o.a. gebouwen, constructies en landschappen) kan neerzetten. Je presenteert het in jouw eigen stijl compleet met 2D aanzichten, doorsnedes en animaties. Je kunt schaduwen van de zon evalueren, landschappen creëren, snel je tekening opsieren met vele standaardcomponenten (bomen, mensen, auto’s) en door je eigen ontwerp heen wandelen. En biedt talloze toepassingsmogelijkheden!

Lees hier alles over het trainingsaanbod van Cibap Next in samenwerking met Eurosafe Solutions. Het programma bestaat uit verschillende onderdelen:

SketchUp Pro Basistraining
In de SketchUp Pro basistraining van Cibap Next gaan we vanaf het nulpunt beginnen met het aanbieden van alle essentiële informatie over het innovatieve 3D programma: SketchUp Pro. Aan het einde van dit programma heb je beheersing over de basis commando’s en ben jij in staat om een eenvoudig model te maken.

Met veel plezier leren we je in deze training onder andere:

 • Getting started: het instellen van je template en uitleg werkveld
 • De werkbalken, gereedschappen en kennis van de verschillen
 • De verschillende manieren van navigeren en selecteren
 • Beginnen met tekenen met gebruik van de diverse tools
 • Het doorvoeren van wijzigingen
 • Het maken van een constructie
 • Het aanmaken en werken in lagen
 • Je model ‘aankleden’: toepassen van materialen, navigeren in de materialen bibliotheek
 • Het navigeren in 3D warehouse en het toepassen van modellen
 • Het maken van groepen en componenten en de verschillen hierin: gebruik interne componenten bibliotheek
 • Het exporteren van een model naar 3D of een 2D-bestand

Cibap Next stemt met jou vóór de start je persoonlijke ontwikkeldoel voor deze training af. Zo zijn we in staat de SketchUp Pro thuiswerkopdrachten volledig op maat aan te bieden met het oog op jouw (toekomstige) werkveld. Op deze manier creëren we een échte win-win situatie.

De SketchUp Pro basistraining is een combinatie van leren in je eigen online leeromgeving van Cibap Next en twee klassikale trainingsdagen.Op een fraaie locatie in Zwolle is een afstand van 1,5 meter tot mede-cursisten en de trainer gegarandeerd, zodat iedereen ook klassikaal ontspannen kan deelnemen. We verdelen deze twee klassikale trainingsdagen over twee weken, zodat je tussendoor alle tijd hebt om lekker te oefenen en vragen aan je trainer kunt terugkoppelen tijdens de klassikale trainingsdagen. Uiteraard is de trainer bij tussentijdse vragen ook bereikbaar voor jou. 

De SketchUp Pro basistraining is blended learning:

 • 4 à 6 uur leren in je eigen online leeromgeving van Cibap Next 
 • Twee klassikale trainingsdagen in Zwolle inclusief lunch

Voordat je begint aan de klassikale trainingsdagen dien je eerst het online gedeelte te hebben afgerond. Zo heb je de basisvaardigheden onder de knie. Twee weken voordat deze fysieke trainingsdagen plaatsvinden krijg je toegang tot de online leeromgeving.

De trainer en trainingsmaterialen
De SketchUp Pro basistraining wordt verzorgd door een gecertificeerde trainer van SketchUp Pro Nederland. Alle trainingsmaterialen, ook je oefenbladen, worden online verstrekt. Je kunt, als naslagwerk, na je laatste trainingsdag nog één jaar gebruik maken van je online leeromgeving van Cibap Next.

Softwareprogramma
Om deel te nemen aan dit trainingsprogramma heb je een eigen laptop, een tweede scherm (bijvoorbeeld een tablet) en een licentie van SketchUp Pro 2022 nodig. Mocht je nog geen licentie hebben dan kan je deze bestellen via SketchUp Pro 2022 in de online leeromgeving van Cibap Next of bestellen via deze link. De meerwaarde hiervan is dat je reseller (in het geval van Cibap Next is dit ITCAD) je eerste aanspreekpunt is voor support. Bijvoorbeeld bij installatieproblemen of problemen die zich voordoen bij het gebruik van de software die leiden tot een crash, kun je contact met hen opnemen. Daarnaast is het mogelijk om eerst een trail versie van SketchUp Pro aan te schaffen. Let er hierbij op dat deze versie maar beperkte tijd te gebruiken is. Klik hier voor de SketchUp Pro trial versie.

Nadat je inschrijving definitief is, ontvang je de inloggegevens van de online leeromgeving. Het tweede scherm heb je nodig voor het online gedeelte van de training. Zo kun je werken in de leeromgeving én tegelijkertijd werken in SketchUp Pro. Een stuk efficiënter.

Aantal deelnemers
Het aantal deelnemers per training is minimaal 6 tot maximaal 10 deelnemers. Zo blijft de persoonlijke aandacht voor jou als cursist gegarandeerd. Vanuit Cibap Next én de trainer vinden wij dit ontzettend belangrijk voor jouw ontwikkeling.

Startdatum trainingsaanbod SketchUp Pro basistraining
In eerste instantie kun je zelf starten in de online leeromgeving van Cibap Next. Vervolgens ontvang je van ons de planning van de klassikale trainingsdagen in Zwolle.

Erkenning en waardering voor jou
Het is fantastisch dat je gaat investeren in je eigen groei en onderscheidend vermogen. De SketchUp Pro basistraining wordt door toetsing en autorisatie vanuit SketchUp Nederland afgerond. Je ontvangt van je trainer als afsluiting een Cibap Next badge / certificaat. 

De kosten voor de SketchUp Pro basistraining zijn €595,- per deelnemer, deze kosten zijn:

 • Inclusief
  • Eigen leeromgeving van Cibap Next en lesmateriaal
  • Lunch tijdens de klassikale trainingsdagen
 • Exclusief

Tip: werkgevers, werknemers en werkzoekenden in Regio Zwolle (20 gemeenten) kunnen een aanvraag doen bij het Ontwikkelfonds Regio Zwolle en (deels) bekostiging ontvangen voor bijscholing. Lees hier meer over mogelijkheden. 

Heb je vragen? info@cibapnext.nl

Aanmelden
SketchUp Pro Nederland
gecertificeerde trainer

Het trainingsaanbod van SketchUp Pro is een samenwerking van Cibap Next met Eurosafe Solutions. Eurosafe Solutions is één van de authorized training centers van SketchUp Nederland, de enige in Noordoost-Nederland. De SketchUp Pro training wordt verzorgd door een gecertificeerde trainer van SketchUp Pro Nederland.

Schrijf je
in!

Vul hieronder je gegevens in om je in te schrijven voor deze training.
Na inschrijving reserveren we een plaats voor je en hoor je zo snel mogelijk of de training voldoende deelnemers heeft.


NB Wanneer je jezelf inschrijft via onderstaand formulier is je inschrijving definitief. Het verkrijgen van wel/geen subsidie is geen reden tot kosteloze afmelding. Wil je jezelf onder voorbehoud van het toekennen van subsidie aanmelden? Klik dan hier.