In de wereld van interieuradvies en meubeldesign staat Eijerkamp inmiddels al 95 jaar bekend als een vooraanstaand familiebedrijf in de meubelbranche. Eijerkamp heeft zijn sporen verdiend in het aanbieden van hoogwaardige meubels en het leveren van deskundig interieuradvies. We hebben de eer om Lisanne Eijerkamp, de Omnichannel Director van Eijerkamp, te interviewen, die verantwoordelijk is voor interieuradvies, e-commerce en digitale strategie binnen de Eijerkamp Groep. In dit interview ontdek je hoe het gebruik van 3D-visualisatie programma Unlit Studio de toekomst van dit gerenommeerde bedrijf vormgeeft. Lees je mee? 

Wat heeft Eijerkamp aangemoedigd om Unlit Studio te gebruiken?
“We zijn ongeveer twee jaar in contact met Arne Lubbers en Geert Wessels, founders Unlit. Onze eerste reactie was een beetje terughoudend, omdat we vaak worden benaderd. Maar de klik was er direct en wat ons meteen aantrok, was de snelheid en betrokkenheid bij de ontwikkeling van het systeem voor de meubelbranche.  
Eijerkamp biedt voornamelijk meubelen op maat. De meubelbranche staat dan ook bekend om zijn diversiteit, met talloze opties in maten, stoffen en leersoorten. Vanwege de enorme variëteit hebben we in onze woonwinkels speciale ruimtes met documentatie van leveranciers. Deze complexiteit zorgt ervoor dat de meubelbranche langzaam de overstap naar digitalisering maakt. 
We geven veel interieuradvies en waren op zoek naar een programma om het ontwerp voor de klant in korte tijd visueel te maken. Wel hadden we een grote uitdaging, want meubelleveranciers hadden niet veel 3D-modellen van hun collecties beschikbaar. Inmiddels zitten er ontzettend veel mooie merken in Unlit Studio, daar zijn we heel blij mee en dat is ook de next step die we in de meubelbranche moeten maken.”

‘We waren op zoek naar een programma om het ontwerp voor de klant in korte tijd visueel te maken’

Welke functies binnen Unlit Studio zijn bijzonder waardevol gebleken voor Eijerkamp?
“Een van de meest waardevolle aspecten van Unlit Studio is het gebruiksgemak. Het stelt niet alleen interieurarchitecten in staat om hun ontwerpen visueel te maken, maar ook adviseurs die minder bekend zijn met complexe ontwerpprogramma’s. Het combineert de basisfunctionaliteiten van SketchUp Pro met de gebruiksvriendelijkheid van het levenssimulatiespel De Sims, wat een groot voordeel is.”

Kun je een voorbeeld geven van een succesverhaal waarbij Unlit Studio een cruciale rol heeft gespeeld?
“Hoewel we nog steeds in de testfase zitten, hebben we al gemerkt dat onze collega’s enthousiast zijn om met Unlit Studio te werken. Er zijn meerdere winkels in Nederland die al succesvol met de software werken. Onze uitdaging ligt voornamelijk in het volledig implementeren van Unlit Studio voor al onze merken en leveranciers, aangezien we meer dan 150 merken vertegenwoordigen. De reacties tot nu toe zijn zeer positief, wat een veelbelovend teken is voor de toekomst.

Wat zou je andere bedrijven adviseren die overwegen Unlit Studio te implementeren in hun bedrijfsprocessen?
“Ik zou andere bedrijven aanraden om Unlit Studio te overwegen, vooral als 3D-visualisatie belangrijk is voor hun activiteiten. De efficiëntie en het gebruiksgemak zijn echt de sleutelpunten voor ons geweest, en het heeft het potentieel om de manier waarop we interieuradvies geven en meubels verkopen te transformeren.” 

Ontdek de toekomst van visualisatie en zet je ideeën in de schijnwerpers zoals nooit tevoren! Meld je aan voor de Unlit Studio training bij Cibap Next.

What’s
—Next?

Wil jij direct op de hoogte zijn van nieuwe toevoegingen in ons aanbod? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt al het nieuws rond Cibap Next, plus een selectie van inspirerende artikelen over nieuwe creativiteit, in je mailbox!