delen

In deze Cibap Next training ga jij de verdiepingsslag met modellen maken. Aan het einde van dit programma is het mogelijk om meerdere materialen toe te voegen, te werken met schaduw en lichtinval en kunnen deelnemers een semi-professioneel model in eigen stijl inrichten. Daarnaast lukt het door middel van scenes een model te animeren. Overtuigd? Lees dan verder.

Het volgen van de SketchUp Pro training voor gevorderden is alleen mogelijk als de SketchUp Pro basistraining bij één van de gecertificeerde trainingcenters in Nederland gevolgd is. Wanneer jij nog niet eerder een officiële training van SketchUp Pro gevolgd heeft, is het raadzaam om te starten met de SketchUp Pro basis training.

Aantal deelnemers
maximaal 10 deelnemers

€ 595 excl. 21% btw

Tip: werkgevers, werknemers en werkzoekenden in Regio Zwolle (20 gemeenten) kunnen een aanvraag doen bij het Ontwikkelfonds Regio Zwolle en (deels) bekostiging ontvangen van om,- her- en bijscholing. Lees hier meer over mogelijkheden. 

Aanmelden

SketchUp Pro is een prachtig hulpmiddel om klantwensen te visualiseren’ – Hennie Kapenga, managing director Home Center Wolvega (lees het volledige interview)

SketchUp Pro is hét 3D ontwerpgereedschap voor Windows en Mac waarmee in zeer korte tijd een 3D ontwerp (van o.a. gebouwen, constructies en landschappen) neergezet kan worden. Jouw bedrijf presenteert het in jullie eigen stijl compleet met 2D aanzichten, doorsneden en animaties. Verder is het mogelijk om schaduwen van de zon te evalueren, landschappen te creëren, snel een tekening op te sieren met vele standaard componenten (bomen, mensen, auto’s) en door een eigen ontwerp heen te wandelen.

Lees hier alles over het trainingsaanbod van Cibap Next in samenwerking met Eurosafe Solutions. Het programma bestaat uit verschillende onderdelen:

 1. SketchUp Pro basistraining
 2. SketchUp Pro gevorderden training
 3. SketchUp Pro specialisaties
  1. SketchUp Pro LayOut;
  2. SketchUp Pro BIM & Trimble Connect.

SketchUp Pro gevorderden training
De SketchUp Pro training voor gevorderden kan gevolgd worden als de basistraining afgerond is. In deze Cibap Next training gaat jouw bedrijf de verdiepingsslag met jullie model maken. Aan het einde van dit programma zijn de deelnemers in staat om meerdere materialen toe te voegen, te werken met schaduw en lichtinval en een semi-professioneel model in hun eigen stijl in te richten. Daarnaast is het mogelijk om door middel van scenes een model te animeren.

In deze training bespreken we onder andere:

 • Het instellen van de tijd en datum in het model, waardoor schaduwen en lichtinval mogelijk worden;
 • Het animeren van een model door middel van scenes;
 • De uitleg over verschillende extensies, waarom deze te gebruiken en deze toe te passen;
 • Detailleringen laten zien doormiddel van doorsnedes;
 • Het werken in tags (lagen) voor gevorderden;
 • Selecteren voor gevorderden;
 • Model structuur bekijken en bewerken door middel van gebruik van outliner: uitleg, de toegevoegde waarde en gebruik van outliner;
 • De nut van een goede symmetrie en waarom voor- en achterkanten belangrijk zijn;
 • Hoe je componenten dynamisch mee kan laten veranderen als de data aanpast wordt;
 • Verschillende stijlen toepassen en aanmaken;
 • De toegevoegde waarde van een face-me component en hoe dit aan te maken;
 • Het overtrekken van een 2D foto en hoe deze omgezet kan worden naar een 3D-tekening;
 • Het maken van landschappen in het model;
 • De uitleg over de functie solid tools en waarom deze ontzettend handig is;
 • Het genereren van uittrekstaten en waarom en hoe deze toe te passen is.

Cibap Next stemt vóór de start een persoonlijk ontwikkeldoel voor deze training af. Zo zijn we in staat de SketchUp Pro thuiswerkopdrachten volledig op maat aan te bieden, met het oog op jouw (toekomstige) werkveld. Op deze manier creëren we een échte win-win situatie.

Voordat de deelnemers beginnen aan de klassikale trainingsdagen dienen ze eerst het online gedeelte te hebben afgerond. Zo hebben ze de basisvaardigheden onder de knie. Twee weken voordat deze fysieke trainingsdagen plaatsvinden krijgt iedereen toegang tot de online leeromgeving.

De SketchUp Pro gevorderden training is een combinatie van leren in een eigen online leeromgeving van Cibap Next en twee klassikale trainingsdagen in Zwolle. Op deze locatie wordt voldoende afstand gegarandeerd zodat de deelnemers ontspannen kunnen deelnemen aan de klassikale trainingen van Cibap Next. We verdelen de twee klassikale trainingsdagen over twee weken, er tussendoor alle tijd is om te oefenen en de vragen aan de trainer terugkoppelen zijn tijdens de klassikale trainingsdagen. Uiteraard is de trainer bij tussentijdse vragen ook bereikbaar.

De SketchUp Pro gevorderden training is blended learning:

 • 6 à 8 uur leren in een eigen online leeromgeving van Cibap Next
 • Twee klassikale trainingsdagen in Zwolle incl. lunch

De trainer en trainingsmaterialen
De SketchUp Pro training voor gevorderden wordt verzorgd door een gecertificeerde trainer van SketchUp Pro Nederland. Alle trainingsmaterialen, ook oefenbladen, worden online verstrekt. Na de laatste trainingsdag kunnen deelnemers nog gedurende 1 jaar gebruik maken van de eigen online leeromgeving van Cibap Next als naslagwerk.

Softwareprogramma
Om deel te nemen aan dit trainingsprogramma is een eigen laptop, een tweede scherm (bijvoorbeeld een tablet) en een licentie van SketchUp Pro 2022 nodig. Dit kan reeds in het bezit zijn. Mocht dit (nog) niet het geval zijn dan kunnen deelnemers een licentie van SketchUp Pro 2022 bestellen in de online leeromgeving van Cibap Next. De meerwaarde hiervan is dat de wederverkoper (in het geval van Cibap Next is dit ITCAD) het eerste aanspreekpunt is voor support. Bijvoorbeeld bij installatie problemen of problemen die zich voordoen bij het gebruik van de software die leiden tot een crash, kun je contact met hen opnemen.

Nadat de aanmelding definitief is, ontvang je de inloggegevens van de online leeromgeving. Het tweede scherm is handig voor het online gedeelte van de training. Zo kun je werken in de leeromgeving én tegelijkertijd werken in SketchUp Pro. Een stuk efficiënter.

Aantal deelnemers
Het aantal deelnemers per trainingsprogramma is minimaal 6 tot maximaal 10 deelnemers. Zo blijft de persoonlijke aandacht voor de deelnemers gegarandeerd. Vanuit Cibap Next én de trainer vinden wij dit ontzettend belangrijk voor jouw ontwikkeling.

Startdatum trainingsaanbod SketchUp Pro gevorderde training
In eerste instantie kunnen deelnemers zelf starten in de online leeromgeving van Cibap Next. Vervolgens ontvangt jouw bedrijf van ons de planning van de klassikale trainingsdagen in Zwolle.

Erkenning en waardering
Het is fantastisch dat jouw bedrijf gaat investeren in groei en onderscheidend vermogen. De SketchUp Pro gevorderde training wordt door toetsing en autorisatie vanuit SketchUp Nederland afgerond. Jouw bedrijf ontvangt van de trainer als afsluiting een Cibap Next badge / certificaat.

De kosten voor de training voor gevorderden in SketchUp Pro zijn €595,- per deelnemer, deze kosten zijn:

 • Inclusief:
  • eigen leeromgeving van Cibap Next en lesmateriaal
  • lunch tijdens de klassikale trainingsdagen
 • Exclusief

Tip: werkgevers, werknemers en werkzoekenden in Regio Zwolle (20 gemeenten) kunnen een aanvraag doen bij het Ontwikkelfonds Regio Zwolle en (deels) bekostiging ontvangen van om,- her- en bijscholing. Lees hier meer over mogelijkheden.

Het volgen van de SketchUp Pro training voor gevorderden is alleen mogelijk als de SketchUp Pro basistraining bij één van de gecertificeerde trainingcenters in Nederland gevolgd is. Wanneer er nog niet eerder een officiële training van SketchUp Pro gevolgd is, is het zeer raadzaam om te starten met de SketchUp Pro basis training.

Interesse in de SketchUp Pro basis en/of gevorderden training? Aanmelden:
Heb je interesse in de SketchUp Pro basistraining en/of SketchUp gevorderden training? Meld je aan via onderstaand formulier. Heb je een dringende vraag? We horen het graag via info@cibapnext.nl.

Aanmelden
SketchUp Pro Nederland
gecertificeerde trainer

Het trainingsaanbod van SketchUp Pro is een samenwerking van Cibap Next met Eurosafe Solutions. Eurosafe Solutions is één van de authorized training centers van SketchUp Nederland, de enige in Noordoost-Nederland. De SketchUp Pro training wordt verzorgd door een gecertificeerde trainer van SketchUp Pro Nederland.

Schrijf je in!

Vul hieronder je gegevens in om je in te schrijven voor deze training. Na inschrijving reserveren we een plaats voor je en hoor je zo snel mogelijk of de training voldoende deelnemers heeft.
NB Wanneer je je inschrijft via onderstaand formulier is je inschrijving definitief. Het verkrijgen van wel/geen subsidie is geen reden tot kosteloze afmelding. Wil je jezelf onder voorbehoud van het toekennen van subsidie aanmelden? Klik dan hier.