Dit jaar was het Regio Zwolle Congres extra speciaal, want het was de 10e editie met als thema “Winst voor later”. Hoe blijft regio Zwolle ook in 2050 een aantrekkelijke regio om in te leven en ondernemen? Diverse inspirerende sprekers, zoals Paul Polman – Unilever en Laura Vicaria – Mud Jeans, passeerden de revue en deelden hun visie hierop vanuit het werkveld waarin zij werkzaam zijn. “Droom groot en heb lef”, aldus duurzaam ondernemer Ruud Koornstra.

Fenna Eefting, bestuurder van revalidatiecentrum De Vogellanden, vertelde over het platform: maakwerkvanjedroombaan.nl Hier kunnen werkgevers en werknemers elkaar vinden als het gaat om de beweging van werk naar werk. Want als je werk doet waar je goed in bent, ben je een gelukkige werknemer.

Tijdens het Regio Zwolle Congres 2021 werden er diverse prijzen uitgereikt. Verkozen tot Starter van het jaar 2021 zijn Roeland Veen en Niels Schutter van TrendingTea dat staat voor vernieuwde Fairtrade gecertificeerde thee geïmporteerd uit Sri Lanka met een stukje betekenis. “We leveren zowel losse thee als thee in duurzame pyramide zakjes met als doel om hét theemerk te worden voor de zakelijke markt”, aldus Roeland Veen.

“Hét theemerk voor de zakelijke markt worden”

Daarnaast is er een nieuwe prijs in het leven geroepen, namelijk de oeuvre award. Oerondernemer Wim Brink mocht de oeuvre award 2021 in ontvangst nemen, welke zelfs als primeur omgedoopt is tot de Wim Brink Award. Wim Brink investeert met passie in vernieuwende ideeën van starters. “We moeten oppassen dat mooie ideeën niet de grens overgaan. Houd de bedrijven in Nederland”, aldus Wim Brink.

“We moeten oppassen dat mooie ideeën niet de grens overgaan. Houd de bedrijven in Nederland.”

Als ondernemer van het jaar waren Bas Potjes van Roscom, Jan Groen van Green Organics en Marriël van der Most van Koninklijke van der Most genomineerd. Bas Potjes van Roscom ging er met de winst vandoor. In de coronatijd dacht hij in kansen en mogelijkheden om mensen te boeien en binden, dit getuigt van lef. In het DNA van het bedrijf klinkt de lijfspreuk van zijn vader door “Hoe dan wel”.

“Hoe dan wel”

Er werd afgesloten met hoopwensen voor de toekomst door Mpho Tutu, dochter van aartsbisschop Desmond Tutu. “Hoop is aanwezig wanneer mensen een gevoel van kracht voelen. Om deze hoop te behouden, moet iemand het gevoel hebben dat je verschil kunt maken. Op werkgebied hangt hoop dan ook aan betekenisvol werk”, aldus Mpho Tutu.

“Op werkgebied hangt hoop aan betekenisvol werk”

 

Meer informatie over het Regio Zwolle Congres

Cibap Next biedt trainingen en skillsessies voor bedrijven een ZZP’ers die zich willen focussen op ontwikkeling in creatief denken en doen. Incompany trainingen van Cibap Next zijn mogelijk. Wij bespreken de mogelijkheden graag met je. Neem hiervoor contact op met Cor de Koning via 038 200 43 40 of stuur een mail naar c.dekoning@cibapnext.nl.

What’s
—Next?

Wil jij direct op de hoogte zijn van nieuwe toevoegingen in ons aanbod? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt al het nieuws rond Cibap Next, plus een selectie van inspirerende artikelen over nieuwe creativiteit, in je mailbox!