Omringd door familie, meubelmakers in spé én bedrijven die op zoek zijn naar goede werknemers in de interieurbouw, ontvingen maar liefst 13 volwassen meubelmakers hun certificaat en presenteerden hun eindwerk. 

Samenwerking onderwijs & bedrijfsleven
Er is veel vraag naar creatieve denkers en doeners. “Bij Cibap Next scholen we in creatief denken én doen. Juist de combinatie tussen deze twee facetten zorgt voor een nieuwe generatie creatief professionals waar het bedrijfsleven om staat te springen”, vertelt Jeanine van Dalen. Van Dalen opende de avond en is als teamcoördinator nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Cibap Next trainingen. Na de uitreiking was er kort een podium voor Gea Oenema van Xelvin scheeps- en jachtbouw. “Een avond als deze is een nieuwe manier om mensen te ontmoeten en het bedrijfsleven te verbinden met het onderwijs”, vertelt Oenema enthousiast. Ook waren Spijker interieurbouw, HiTecs en interieurbouwvacature.nl aanwezig om te spreken met de deelnemers over mogelijke toekomstige samenwerkingen. Over één ding zijn alle bedrijven het eens: Deze innovatieve aanpak van Cibap Next helpt zowel de deelnemers als de bedrijven om op een laagdrempelige manier en in een vroeg stadium kennis te maken met elkaar.

Van designkast tot tuinbank
Van eettafel tot loungestoel. In de ontwerpfabriek van de Cibap vakschool voor vormgeving in Zwolle, stonden de eindwerken van de groep gecertificeerde meubelmakers tentoongesteld. Tijdens de uitreiking vertelt Hans Posthumus, trainer Meubelmaken bij Cibap Next, dat de deelnemers met recht ontzettend trots mogen zijn op de eindwerken. Tijdens het intensieve traject leerden ze verschillende houtverbindingen maken en werken met alle gereedschappen; van handgereedschap, elektrisch gereedschap tot de machinale bewerking van hout. “Het is knap om in zo’n korte tijd zulke kwalitatief goede meubels te maken”, glimlacht Sjef Mols, oud-werknemer bij Piet Hein Eek en trainer bij Cibap Next.

Moderne ambacht is terug
“Naast creatieve trainingen als Content Creator, Creatief DTP en het 3D-tekenprograma SketchUp pro hopen we in 2023 nog een aantal nieuwe trainingen in moderne ambachten te lanceren” vertelt Jeanine van Dalen. “Dan moet je denken aan meubelstofferen en een gevorderden training Meubelmaken, maar voor het zover is, stemmen we de inhoud van de trainingen zorgvuldig af met het bedrijfsleven. Op deze manier hebben onze deelnemers aan het einde van de training de attitude, kennis en vaardigheden om in te stromen in het bedrijfsleven.” Nieuwe trainingen worden doorlopend ontwikkelt en zijn terug te vinden op cibapnext.nl.

Scholingssubsidie
Scholing is tegenwoordig voor iedereen toegankelijk. Naast het landelijke STAP-budget heeft Regio Zwolle ook stimuleringsfondsen voor de ontwikkeling van medewerkers en inwoners. In de Regio Zwolle kunnen werkgevers en ZZP’ers terecht bij Upgrade Jezelf en inwoners bij Groei Vooruit voor financiële ondersteuning van om- en bijscholing.

Cibap Next biedt trainingen en skillsessies voor bedrijven die zich ook willen focussen op ontwikkeling. Wie liever een training van Cibap Next binnen de eigen bedrijfsmuren wil organiseren, kan bellen met Cor de Koning via 038 454 6944 of mailen naar c.dekoning@cibapnext.nl.

What’s
—Next?

Wil jij direct op de hoogte zijn van nieuwe toevoegingen in ons aanbod? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt al het nieuws rond Cibap Next, plus een selectie van inspirerende artikelen over nieuwe creativiteit, in je mailbox!