Cibap Next, onderdeel van Cibap vakschool voor vormgeving, deelde maandagmiddag in Zwolle een eerste reeks (digitale) ‘Open Badges’ uit aan deelnemers van het 3D tekenprogramma SketchUp Pro. In een korte online-uitzending ontvingen alle gecertificeerde 3D tekenaars deze digitale onderscheiding. Hiermee kunnen deelnemers de nieuwverworven vaardigheden op een professionele manier presenteren. Het zoekraken van papieren certificaten is dan verleden tijd, je digitale badge is altijd beschikbaar. 

Erkenning door het ‘veld’ 
In een snel veranderende wereld waarbij de ene innovatie de andere snel opvolgt is ook (bij)scholing meer en meer dynamisch. “Bij Cibap en Cibap Next geloven we dat creatief denken en doen noodzakelijk is voor innovatie en vernieuwing. We scholen professionals uit vele sectoren op dit vlak en doen dat veelal in korte trajecten. Deze nieuwe manier van scholing heeft ons ook kritisch laten kijken naar hoe wij kennis en vaardigheden erkennen”, aldus Cor de Koning van Cibap Next. Doordat badges werken met ‘endorsements’ kunnen we als opleider samen met het bedrijfsleven waarde toekennen aan iemands opgedane vaardigheden. Naast de training zelf, realiseren we met deze wijze van certificeren een duidelijke meerwaarde voor de deelnemer; erkenning uit het veld.

De bouwwereld digitaliseert in een snel tempo van 2D naar 3D. Door beter samen te werken in de hele bouwkolom transformeren we mee van 2D naar 3D lees meer over BIM

Samenwerking onderwijs en bedrijfsleven 
De training SketchUp Pro, een 3D tekenprogramma dat professionals in staat stelt ideeën eenvoudig naar een 3d model te vertalen, is een samenwerking tussen Cibap Next en het Zwolse bedrijf Eurosafe Solutions. CEO van Eurosafe Solutions, Mark Dubbink was aanwezig bij de badge uitreiking. “Als specialist in valbeveiliging merken wij dat de bouwwereld in snel tempo digitaliseert. Samenwerken en het delen van data en beelden is belangrijker dan ooit. In onze tak van sport willen we vooroplopen. We zochten een andere kijk op 2D tekenen. Zo zijn we in contact gekomen met creatieve mensen en met Cibap Next. In gezamenlijkheid is het 3D trainingspakket van SketchUp Pro tot stand gekomen.” 

Robots gaan ons helpen in 3D 
“De toegankelijkheid van het 3D programma SketchUp Pro is groot. En de ontwikkeling daarin gaat door. Zo is recent een versie voor de iPad uitgebracht en gaat artificial intelligence ons in de nabije toekomst helpen met 3D tekenen. Ook in het 3D tekenprogramma SketchUp worden door artificial intelligence al suggesties gedaan zodat het tekenproces steeds compacter wordt”, aldus Orlando Sardaro, importeur van SketchUp Pro Benelux. 

Zelf aan de slag?
Wil je jouw 3D skills een boost geven, zodat je klaar bent voor de toekomst? Meld je dan aan voor de SketchUp basis en gevorderden training óf ga voor het hele BIM traject en wordt BIM-Modelleur!

Cibap Next biedt trainingen en skillsessies voor bedrijven die zich ook willen focussen op ontwikkeling. Wie liever een training van Cibap Next binnen de eigen bedrijfsmuren wil organiseren, kan bellen met Cor de Koning via 038 454 6944 of mailen naar c.dekoning@cibapnext.nl.

What’s
—Next?

Wil jij direct op de hoogte zijn van nieuwe toevoegingen in ons aanbod? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt al het nieuws rond Cibap Next, plus een selectie van inspirerende artikelen over nieuwe creativiteit, in je mailbox!