“In de werkpraktijk hebben creatieve professionals en software developers veel met elkaar te maken”, vertelt directeur Cor de Koning van Cibap Next. “Die multidisciplinaire samenwerking willen we ook in onze opleidingstrajecten faciliteren.” Daarom sloot de Zwolse opleider zich op 8 juni 2021 aan bij Stichting Regio Zwolle IT Platform. “Samen verbinden we de twee werelden en helpen we professionals om creatieve oplossingen voor morgen te creëren”, aldus De Koning.

Creative developer is de toekomst

De arbeidsmarkt verandert razendsnel. Beroepen verdwijnen en er komen nieuwe voor in de plaats. Zo ziet Cibap Next de vraag naar creative developers hard toenemen. “Dit zijn professionals die een opdracht zowel conceptueel als visueel vormgeven én dit met gebruik van de juiste moderne technieken bouwen”, legt De Koning uit. De skills om een creative developer te zijn, leer je bij Cibap Next.

Snel skills verbreden

Cibap Next biedt 11 trainingen, van 3 tot 4 maanden, die creatieve en IT-professionals helpen hun skills te ontwikkelen of te verbreden. Elke training bevat een specifiek aspect van wat een software developer of creatieve professional doet. Na afronding van de training ontvangen de deelnemers een certificaat. “Het uitgeven van (deel-)certificaten sluit aan bij de behoefte van professionals zelf, die graag willen laten zien over welke skills ze beschikken. Ook werkgevers en opdrachtgevers zien graag in één oogopslag wat ze in huis hebben of halen”, legt De Koning uit.

Best of both worlds

Net als Stichting Regio Zwolle IT Platform, streeft ook Cibap Next ernaar om de regio Zwolle te versterken. Met deze samenwerking is de brug tussen de creatieve en de IT-branche snel geslagen. De Koning: “Deze samenwerking levert meerwaarde op naar alle kanten, waardoor professionals goed zicht hebben op elkaars kwaliteiten en de juiste skills en tools kunnen inzetten voor de beste klantoplossingen.”

Meer weten over de Cibap Next certificaten?

Op maandag 27 september organiseert Cibap Next een inspiratiesessie, waarin full stack developer Wessel Loth van Arcady de ins en outs van zijn werk deelt.

 

Lees meer over de inspiratiesessie – Ontdek de Creatieve Wereld van Software Development

 

Cibap Next biedt trainingen en skillsessies voor bedrijven een ZZP’ers die zich willen focussen op ontwikkeling in creatief denken en doen. Incompany trainingen van Cibap Next zijn mogelijk. Wij bespreken de mogelijkheden graag met je. Neem hiervoor contact op met Cor de Koning via 038 200 43 40 of stuur een mail naar c.dekoning@cibapnext.nl.

What’s
—Next?

Wil jij direct op de hoogte zijn van nieuwe toevoegingen in ons aanbod? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt al het nieuws rond Cibap Next, plus een selectie van inspirerende artikelen over nieuwe creativiteit, in je mailbox!