Productdesigner Emma van der Leest gaf als oud Cibap student een lezing over bio-based materialen en bio mimicry op Cibap Vakschool voor vormgeving. Ook heeft ze het boek “Form Follows Organism: The biological computer” geschreven, dat gaat over biodesign en de toepassing van ontwerpkennis op ontwerpmethodieken en consumentenproducten. 

Micro-organismen worden geïmplementeerd in het ontwerpproces als inspiratie, bouwsteen of als basis voor een product. Dit wordt ook wel biodesign genoemd. Door onderzoek naar materialen en processen kunnen er nieuwe materialen worden gekweekt die volledig composteerbaar zijn, zodat schade aan ons ecosysteem wordt geminimaliseerd.
Daarnaast is Emma oprichter van BlueCity Lab in Rotterdam. Dit is een laboratorium met zowel een nat als droog lab waar onderzoek gedaan kan worden door (startende) circulaire ondernemers die nieuwe materialen willen onderzoeken en ontwikkelen.


Lees meer over het boek Form Follows Organism

Cibap Next biedt trainingen en skillsessies voor bedrijven en zzp’ers die zich willen focussen op ontwikkeling in creatief denken en doen. Incompany trainingen van Cibap Next zijn mogelijk. Wij bespreken de mogelijkheden graag met je. Neem hiervoor contact op met Cor de Koning via 038 200 43 40 of stuur een mail naar c.dekoning@cibapnext.nl.

What’s
—Next?

Wil jij direct op de hoogte zijn van nieuwe toevoegingen in ons aanbod? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt al het nieuws rond Cibap Next, plus een selectie van inspirerende artikelen over nieuwe creativiteit, in je mailbox!