Creatief denken bevorderen? Cognitief psychologen van de Universiteit Leiden hebben ontdekt dat voedingsmiddelen eten die het aminozuur tyrosine bevatten, zoals bananen, het creatief denken bevorderen. 

Er wordt vaak een link gelegd tussen cognitieve prestaties en voeding, maar in hoeverre beïnvloed voeding het denkvermogen werkelijk? Onderzoekers kwamen erachter dat tyrosine de productie van dopamine stimuleert, wat een belangrijke stof is voor de communicatie in de hersenen.

Door twee groepen met proefpersonen te maken werd dit getest. De ene groep dronk een glas sinaasappelsap voorzien van twee gram tyrosine en de andere groep dronk een sapje voorzien van twee gram placebo. Vervolgens werden de proefpersonen getest op divergent en convergent denken, de twee hoofdbestanddelen van creativiteit. Wat bleek, de deelnemers die het sapje met tyrosine hadden gedronken bleken beter te presteren op convergent denken. Volgens onderzoeker Lorenza Colzato is het eten van tyrosine rijk voedsel dan ook een goede manier om denkvermogen te verbeteren. Voor wie gelijk zijn eetpatroon aan wil passen: tyrosine zit onder andere in bananen, eieren, spinazie, soja, perziken en amandelen.

Wil jij jouw creatieve denkvermogen verder ontwikkelen? Cibap Next is continu bezig met de ontwikkeling van trainingen in het creatief denken en doen. Ontdek het trainingsaanbod van Cibap Next door op de onderstaande button te klikken.

Trainingsaanbod

Cibap Next biedt cursussen en skillsessies voor bedrijven die zich ook willen focussen op ontwikkeling. Wie liever een training van Cibap Next binnen de eigen bedrijfsmuren wil organiseren, kan bellen met Cor de Koning via 038 454 6944 of mailen naar c.dekoning@cibapnext.nl.

What’s
—Next?

Wil jij direct op de hoogte zijn van nieuwe toevoegingen in ons aanbod? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt al het nieuws rond Cibap Next, plus een selectie van inspirerende artikelen over nieuwe creativiteit, in je mailbox!