Op dinsdag 29 maart vond het Agri Food & Creativity Event plaats en dit was een groot succes! Werknemers, werkgevers en zzp-ers uit de Agri Food sector Regio Zwolle leerden op een verfrissende manier van innovatieve en creatieve professionals met als doel zowel zichzelf als het bedrijf verder te ontwikkelen.

Keynote spreker Silvia Naber van Trendzaken trapte af met een presentatie over trends en ontwikkelingen op het gebied van voeding, waarbij de trends rethink health, a plant future, nieuwe ingrediënten, food entertainment, modern eating en eco-warriers uitgebreid aan bod kwamen.

Michiel van den Berg van &Cricket nam ons mee in de wereld van insecten als nieuwe bron van eiwitten. Wist je dat in de leeftijd van 4-14 jaar wordt bepaald wat je ziet als voedsel en wat niet? Zou je insecten eten als bron van eiwitten?

Hoe kun je jouw producten smaakvol presenteren op social media en op je website? Jessica Kittle gaf diverse tips tijdens de workshop Foodfotografie met je smartphone. De deelnemers kregen de uitdaging om een aardbei op een zo aantrekkelijk mogelijke manier te fotograferen met hun eigen smartphone door gekleurd karton als ondergrond te gebruiken, een wit bord voor de reflectie en als strijklicht de zaklamp van de eigen smartphone.

Willemien de Bruin van creatief bureau Zecht sloot af met een inspirerende workshop over verkopen met beleving en welke rol merkwaarden hierbij kunnen spelen. Hoe vertaal je waarden naar communicatie, design en gedrag? “Meaning is in the heart, not in the message”, aldus Willemien de Bruin.

Onder het genot van een drankje en bijzonder hapjes, zoals een bietenbal (bitterbal met bietenvulling) en saucijzenbroodje met meelworm vulling, was er na afloop van het programma gelegenheid voor een ontmoeting van vakgenoten en professionals uit de creatieve industrie.

Het Agri Food & Creativity Event is in samenwerking met Upgrade Jezelf, SVO vakopleiding food, Creative Works en Cibap Next georganiseerd.

 

Cibap Next biedt cursussen en skillsessies voor bedrijven die zich ook willen focussen op ontwikkeling. Wie liever een training van Cibap Next binnen de eigen bedrijfsmuren wil organiseren, kan bellen met Cor de Koning via 038 454 6944 of mailen naar c.dekoning@cibapnext.nl.

What’s
—Next?

Wil jij direct op de hoogte zijn van nieuwe toevoegingen in ons aanbod? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt al het nieuws rond Cibap Next, plus een selectie van inspirerende artikelen over nieuwe creativiteit, in je mailbox!