delen

In het kort

Duik in de magische wereld van 3D-animatie met onze Blender basistraining! Ontdek hoe je, geïnspireerd door de betoverende films van Disney en Pixar, met de computer verhalen tot leven wekt. Van de basisbeginselen tot het creëren van je eigen korte animatiefilm; deze training gidst je door de essentiële stappen – modelvorming, animatie, en meer.

Minimum- en maximumaantal deelnemers
8-12

Prijs
€ 795 excl. 21% BTW

Inclusief
Koffie/thee & water
Cursusmateriaal
Certificaat

Duur
Drie klassikale dagen

Tijd
18.30 – 21.30 uur

Locatie
Cibap Next, Zwolle

Startmoment(en)
7 oktober 2024

Aanbod rustig nalezen?

Download brochure

TIP! Schrijf je ook in voor Adobe After Effects, Adobe Illustrator , Adobe InDesign en Adobe Photoshop.

Aanmelden

Training Blender

In een snel veranderende wereld waarbij de ene innovatie de andere snel opvolgt is (bij)scholing niet langer statisch, maar dynamisch. In kortere modules leer je bij Cibap Next je hele leven door. wij geloven dat creatief denken en doen noodzakelijk is voor innovatie en vernieuwing. We vinden het fantastisch dat je hier bent en interesse hebt om jezelf verder te ontwikkelen. Hoe ga jij je carrière een boost geven? Op deze pagina lees je meer over de training Blender. Heb je vragen? We zijn bereikbaar. Onderaan deze pagina vind je onze contactgegevens.

Wat je leert

We kennen allemaal die Disney/Pixar films. Verhalen vertellen met de computer. In deze Blender training ga je zelf aan de slag en maak je een korte animatiefilm. 3D-animatie is technisch complex en veel werk, toch heb je aan het eind van deze training zelf een korte animatiefilm gemaakt. We beginnen gewoon bij de basis, je leert precies die tools die jij nodig hebt om:

 • Je eigen modellen te maken
 • Die een simpel materiaal te geven
 • Klaarmaken voor animatie
 • Animatie maken met verschillende camera shots
 • De Animatie renderen als Image Sequence (allemaal plaatjes, voor elk frame één)
 • Verder na bewerken en opslaan als een video

Goed om te weten, dit is een basis Blender training. We gaan niet aan de slag met complexere systemen, zoals realistische materialen of ingewikkelde armaturen met botten. Je leert dus de basis maar we laten het niet bij een stilstaand plaatje. Want met simpele modellen, eenvoudige materialen en kleine bewegingen met Shape Key’s kan jij al een hele leuke toffe animatie maken!

Programma:

 • Intro 3D animatie en Blender
  Korte introductie van waar Blender vandaan komt, wat je ermee kan en hoe we de training gaan aanpakken.
 • User Interface: schermpjes menu en koppen
  Snel door die eerste basis van Blender heen, hoe is die ingedeeld en waar zit wat.
 • Werken in 3D: objecten transformeren
  Oftewel schalen, draaien en verplaatsen. De handige sneltoetsen daarvoor leren en een drietal belangrijke menu’s leren kennen.
 • Zelf modellen maken
  Leren werken in Edit Mode, daar maak je van basis objecten je eigen modellen. Ontdek twee tot drie manieren om dat aan te pakken.
 • Materialen en licht
  Nu je jouw modellen hebt gemaakt ga je aan de slag met die simpele materialen geven. Uiteraard ook een paar lampen toevoegen en de achtergrond wereld instellen. Deze geeft namelijk ook licht. Ook start je hier met werken met Nodes in de Shader Editor.
 • Animatie voorbereiden (Shape Key’s, Parenting)
  Voordat we de boel kunnen laten bewegen moet je eerst een en ander voorbereiden. Rigging noem je dat.
 • Animatie maken (Keyframes, Interpolatie, Dope Sheet en Graph Editor)
  Nu is het tijd om de boel te laten bewegen, animeren dus! Je leert hoe die digitale camera van Blender werkt en hoe je daarmee shots maken.
 • Renderen en nabewerken
  Tijd om op die knop te drukken en de animatie te renderen als een Image Sequence. Een heleboel plaatjes, voor elk frame één. Deze kan je in een video editor verder na bewerken en er een video van maken.

Praktisch

Trainingsmateriaal
Om deel te nemen aan dit trainingsprogramma heb je een eigen laptop (Apple of Windows) voorzien van het programma Blender nodig. Klik hier om Blender te downloaden. Daarnaast is een muis met scrollwiel en toetsenbord met numerieke toetsen handig. Heb je geen laptop? Laat het ons minimaal 5 werkdagen voor de startdatum weten. Dan doen we ons best dit voor je te faciliteren.

Minimum & maximum aantal deelnemers
Trainingen kennen een minimum- en maximumaantal deelnemers. Zodra er voldoende deelnemers zijn hoor je direct of de training doorgaat. Wanneer een training niet doorgaat nemen we je inschrijving mee naar de eerstvolgende startdatum. Wel zo makkelijk. Door de kleine groepen blijft persoonlijke aandacht voor jou als deelnemer gegarandeerd.

Een inschrijving is definitief
Wanneer je jezelf inschrijft via onderstaand formulier is je inschrijving definitief. Het verkrijgen van wel/geen subsidie is geen reden tot kosteloze afmelding. Wil je jezelf onder voorbehoud van het toekennen van subsidie aanmelden? Klik dan hier.

Certificaat
Je ontvangt aan het einde van de training (bij het voldoende afronden van de eindopdracht en voldoende aanwezigheid) een Cibap Next badge/certificaat.

Alle data op een rijtje

Startmoment: 7 oktober 2024
Sessie 2: 21 oktober 2024
Sessie 3: 11 november 2024

Bart Valkenier
Creatief docent en freelancer

Bart Valkenier is al jaren creatief docent binnen het VMBO. In zijn lessen daagt hij zijn leerlingen uit om nieuwe tools te leren kennen en te gebruiken. Hun eigen creativiteit te stimuleren en tot leven te laten komen. Software kan echter duur zijn en training is vaak in het Engels. Daarom heeft hij www.maakietsmedia.nl opgezet. Hierop zijn veel goede gratis tools te vinden met training en inspiratie in het Nederlands. Zijn initiatief maakte hem de filmleraar van het jaar 2020. Naast docent is Bart ook freelancer. Hij maakt lesvideo’s, trainingen en 3D animaties voor het onderwijs en particuliere bedrijven.

Schrijf je in!

Vul hieronder je gegevens in om je in te schrijven voor deze training.

Na inschrijving is er een plek voor je gereserveerd en hoor je zo snel mogelijk of de training voldoende deelnemers heeft en doorgaat.

Inschrijven onder voorbehoud van subsidie? Vraag dan eerst een offerte aan via deze pagina en wacht tot de subsidie is toegekend. Zo voorkom je annuleringskosten. Na toekenning van de subsidie kun je je via het formulier hieronder definitief inschrijven. Wel zo handig dat je zeker weet dat de training (deels) wordt vergoed.