delen

In het kort

Adobe InDesign is een flexibel en krachtig layout-programma, waar teksten en beelden in samenkomen en tot elegante papieren of digitale publicaties worden gesmeed. Deze tweedaagse training is geschikt voor iedereen die aan de slag wil met Adobe InDesign ook als je nog geen ervaring hebt met de software. Een goede algemene omgang met computers en bestanden is vereist.

Minimum- en maximumaantal deelnemers
6-12

Prijs
€ 649 excl. 21% BTW

Inclusief
Lunch, koffie/thee & water
Cursusmateriaal
Certificaat

Duur
Twee klassikale dagen

Tijd
09.30-17.00 uur

Locatie
Cibap Next, Zwolle

Startmoment(en)
20 september 2023
7 februari 2024
5 juni 2024
18 september 2024

Aanbod rustig nalezen?

Download brochure

TIP! Schrijf je ook in voor Adobe Photoshop en Adobe Illustrator. En wist je dat je in de training Creatief DTP goed aansluit op Adobe Indesign?

Aanmelden

Adobe InDesign training

“De docent weet zijn kennis goed over te brengen, waardoor de kwaliteit van de training heel hoog is. Ik ben ook erg blij met de extra tips en handigheidjes”

In een snel veranderende wereld waarbij de ene innovatie de andere snel opvolgt is (bij)scholing niet langer statisch, maar dynamisch. In kortere modules leer je bij Cibap Next je hele leven door. wij geloven dat creatief denken en doen noodzakelijk is voor innovatie en vernieuwing. We vinden het fantastisch dat je hier bent en interesse hebt om jezelf verder te ontwikkelen. Hoe ga jij je carrière een boost geven? Op deze pagina lees je meer over de Adobe InDesign Training. Heb je vragen? We zijn bereikbaar. Onderaan deze pagina vind je onze contactgegevens.

Wat je leert

Adobe InDesign is een flexibel en krachtig layout-programma, waar teksten en beelden in samenkomen en tot elegante papieren of digitale publicaties worden gesmeed. Deze tweedaagse training leert je InDesign snel en slim gebruiken, zodat je er advertenties, kaartjes, nieuwsbrieven, folders en magazines mee kunt maken. Je leert tijdens de tweedaagse training Adobe InDesign tools waardoor je teksten en beelden samen kunt brengen. De training is een constante afwisseling tussen toelichting, toepassing, begrijpen en doen. Uiteraard is er veel ruimte voor het stellen van vragen. Afhankelijk van de tijd die beschikbaar is, is er ruimte voor extra uitleg, meer voorbeelden en nog meer oefeningen.

 • Inleiding Adobe InDesign
 • Werken Adobe Interface
 • Gereedschappen en vensters
 • Kaders en andere elementen
 • Kleur & inhoud
 • Speciale kenmerken
 • Beelden plaatsen/uitsnijden
 • Tekst-omloop, tekst-doorloop, tekstkader-opties
 • Eenvoudige typografie
 • Opzetten stramien
 • Werken basispagina’s
 • Pagina-indelingen
 • Transformeren, groeperen en vergrendelen
 • Transparantie & uitknipmasker
 • Tabellen
 • Online publiceren voor feedback en distributie
 • Exporteren
 • Pakket aanmaken voor verzending/archivering

Praktisch

Trainingsmateriaal
Om deel te nemen aan dit trainingsprogramma heb je een eigen laptop en een licentie van Adobe Creative Cloud nodig. Heb je geen laptop? Laat het ons minimaal 5 werkdagen voor de startdatum weten. Dan doen we ons best dit voor je te faciliteren. Heb je geen licentie? Bestel deze dan via deze link.

De kosten van een Adobe licentie variëren en zijn afhankelijk van welk lidmaatschap je aanschaft. Het is ook mogelijk om eerst een proefversie van aan te schaffen. Let er hierbij op dat deze versie maar beperkte tijd te gebruiken is.

Installeer vooraf de software (Adobe Creative Cloud en de gewenste programma’s), controleer of je inloggegevens voor je Adobe ID kloppen en of de software werkt.

Minimum & maximum aantal deelnemers
Trainingen kennen een minimum- en maximumaantal deelnemers. Zodra er voldoende deelnemers zijn hoor je direct of de training doorgaat. Wanneer een training niet doorgaat nemen we je inschrijving mee naar de eerstvolgende startdatum. Wel zo makkelijk. Door de kleine groepen blijft persoonlijke aandacht voor jou als deelnemer gegarandeerd.

Een inschrijving is definitief
Wanneer je jezelf inschrijft via onderstaand formulier is je inschrijving definitief. Het verkrijgen van wel/geen subsidie is geen reden tot kosteloze afmelding. Wil je jezelf onder voorbehoud van het toekennen van subsidie aanmelden? Klik dan hier.

Vereisten Laptop
Windows of Mac
Processor: 2,3 GHz Dual-Core Intel Core i5
RAM: 8 GB 2133 MHz LPDDR3
Bij voorkeur de Nederlandstalige versie van Adobe Creative Cloud.

Certificaat
Je ontvangt aan het einde van de training (bij het voldoende afronden van de eindopdracht en voldoende aanwezigheid) een Cibap Next badge/certificaat. De Adobe trainingen worden altijd verzorgd door een Adobe Authorized trainer.

Alle data op een rijtje

Startmoment: 20 september 2023
Sessie 2: 27 september 2023

Startmoment: 7 februari 2024
Sessie 2: 14 februari 2024

Startmoment: 5 juni 2024
Sessie 2: 12 juni 2024

Startmoment: 18 september 2024
Sessie 2: 25 september 2024

Aanmelden

Vragen?

We zijn bereikbaar! info@cibapnext.nl of 038-2004340

Peter Villevoye
Adobe Certified Expert & Instructor

Peter Villevoye, Adobe Certified Expert & Instructor, is al sinds 1987 trainer in grafische software. In al die decennia heeft hij duizenden ontwerpers opgeleid en begeleid in hun werk. Velen kennen hem ook van presentaties en online video’s. En omdat het vakgebied van een ontwerper steeds breder en veelzijdiger wordt, is zijn vakkennis inmiddels ook in talloze richtingen gegroeid, waaronder 3D en UX-design. Vraag hem alles, van typografie tot animatie, van fotografie tot Figma, van 3D tot AR – hij helpt je op weg.

Schrijf je in!

Vul hieronder je gegevens in om je in te schrijven voor deze training.
Na inschrijving is er een plek voor je gereserveerd en hoor je zo snel mogelijk of de training voldoende deelnemers heeft en doorgaat.

Inschrijven onder voorbehoud van subsidie? Vraag dan eerst een offerte/STAP bewijs aan via deze pagina en wacht tot de subsidie is toegekend. Zo voorkom je annuleringskosten. Na toekenning van de subsidie kun je je via het formulier hieronder definitief inschrijven. Wel zo handig dat je zeker weet dat de training (deels) wordt vergoed.