delen

In het kort

Wil je aan de slag met visuele effecten en bewegende beelden, dan helpt de Adobe After Effects basistraining je op weg om het programma snel en slim te gebruiken. Deze tweedaagse training is geschikt voor iedereen die aan de slag wil met Adobe After Effects. Een goede algemene omgang met computers en bestanden is vereist. Daarnaast is goede leesvaardigheid in de Engelse taal een must, aangezien After Effects uitsluitend beschikbaar is in een Engelstalige versie.

Minimum- en maximumaantal deelnemers
5-8

Prijs
€ 949,- excl. 21% BTW

Inclusief
Lunch, koffie/thee & water
Cursusmateriaal
Online naslagwerk met tutorials
Certificaat

Duur
Twee klassikale dagen

Tijd
09.30 – 16.30 uur

Locatie
Cibap Next, Zwolle

Startmoment(en)
2 oktober 2024

Aanbod rustig nalezen?

Download brochure

TIP! Schrijf je ook in voor Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign. 

Aanmelden

Adobe After Effects basistraining

In een snel veranderende wereld waarbij de ene innovatie de andere snel opvolgt is (bij)scholing niet langer statisch, maar dynamisch. In kortere modules leer je bij Cibap Next je hele leven door. wij geloven dat creatief denken en doen noodzakelijk is voor innovatie en vernieuwing. We vinden het fantastisch dat je hier bent en interesse hebt om jezelf verder te ontwikkelen. Hoe ga jij je carrière een boost geven? Op deze pagina lees je meer over de Adobe After Effects Training. Heb je vragen? We zijn bereikbaar. Onderaan deze pagina vind je onze contactgegevens.

Wat je leert

Creëer bewegende beelden en visuele effecten in een mum van tijd. In deze training leer je in 2 dagen de basistechnieken van Adobe After Effects. Je leert de belangrijkste mogelijkheden binnen After Effects, zoals keyframing, tekstanimaties en animeren met maskers en effecten. Ook leer je zelf effecten en animaties maken en kan je deze vervolgens exporteren naar andere programma’s, zoals Premiere Pro, Final Cut Pro en Avid. Dit veelzijdig programma wordt gebruikt door profes­sionals over de hele wereld voor elk type productie: van zakelijke, marketing- en muziekvideo’s tot documen­taires en speelfilms.

In deze training wordt onder andere aandacht besteed aan:

 • animatie en de factor ’tijd’
 • animatie-project aanpakken
 • importeren van video, logo’s, audio, etc.
 • basistechnieken keyframing
 • tekstanimatie
 • shapelayers, maskers, mattes en alpha channels
 • puppet-pin animatie
 • parenting en pre-composing
 • werken met geluid
 • effecten plug-ins en Brainstorm
 • afleveren van animatie: renderen en instellingen

De training After Effects Basis (Animatie- en Video effecten) is bedoeld voor video-editors, grafisch vormgevers en iedereen die (beter) met After Effects wil leren werken en zijn eigen animaties en effecten wil creëren. Deze kunnen worden gebruikt voor digitale media als commercials, bedrijfspresentaties, leaders, datavisua­li­satie en zelfs live-installaties.

Praktisch

Trainingsmateriaal
Om deel te nemen aan dit trainingsprogramma heb je een eigen laptop en een licentie van Adobe Creative Cloud nodig. Heb je geen laptop? Laat het ons minimaal 5 werkdagen voor de startdatum weten. Dan doen we ons best dit voor je te faciliteren. Heb je geen licentie? Bestel deze dan via deze link.

De kosten van een Adobe licentie variëren en zijn afhankelijk van welk lidmaatschap je aanschaft. Het is ook mogelijk om eerst een proefversie van aan te schaffen. Let er hierbij op dat deze versie maar beperkte tijd te gebruiken is.

Voor de training After Effects gaan we er van uit dat een deelnemer minimaal een ander programma goed kent, als Illustrator, Photoshop, Premiere Pro, Final Cut Pro of Avid.

Het is prettig om met een muis te werken bij Adobe-programma’s. Installeer vooraf de software (Adobe Creative Cloud en de gewenste programma’s), controleer of je inloggegevens voor je Adobe ID kloppen en of de software werkt.

Minimum & maximum aantal deelnemers
Trainingen kennen een minimum- en maximumaantal deelnemers. Zodra er voldoende deelnemers zijn hoor je direct of de training doorgaat. Wanneer een training niet doorgaat nemen we je inschrijving mee naar de eerstvolgende startdatum. Wel zo makkelijk. Door de kleine groepen blijft persoonlijke aandacht voor jou als deelnemer gegarandeerd.

Een inschrijving is definitief
Wanneer je jezelf inschrijft via onderstaand formulier is je inschrijving definitief. Het verkrijgen van wel/geen subsidie is geen reden tot kosteloze afmelding. Wil je jezelf onder voorbehoud van het toekennen van subsidie aanmelden? Klik dan hier.

Vereisten Laptop
Windows of Mac
Processor: 2,3 GHz Dual-Core Intel Core i5
RAM: 8 GB 2133 MHz LPDDR3

Certificaat
Je ontvangt aan het einde van de training (bij het voldoende afronden van de eindopdracht en voldoende aanwezigheid) een Cibap Next badge/certificaat. De Adobe trainingen worden altijd verzorgd door een Adobe Authorized trainer.

Alle data op een rijtje

Startmoment: 2 oktober 2024
Sessie 2: 9 oktober 2024

Joost van der Hoeven
Apple Certified Pro en Adobe Certified Instructor

Joost van der Hoeven (1972) studeerde af aan de Kunstacademie met als specialisatie computeranimatie. Na deze opleiding ging hij aan de slag als vormgever en inmiddels werkt hij ruim vijftien jaar als zelfstandig vormgever. Daarnaast geeft Joost trainingen in de vele programma’s die hij zelf gebruikt. Hij is Apple Certified Pro en Adobe Certified Instructor. Als Master Trainer wordt hij door Adobe ingehuurd om handleidingen voor Adobe te schrijven, zoals know-how-filmpjes over zeer specifieke software-functies.

Schrijf je in!

Vul hieronder je gegevens in om je in te schrijven voor deze training.

Na inschrijving is er een plek voor je gereserveerd en hoor je zo snel mogelijk of de training voldoende deelnemers heeft en doorgaat.Inschrijven onder voorbehoud van subsidie? Vraag dan eerst een offerte aan via deze
pagina en wacht tot de subsidie is toegekend. Zo voorkom je annuleringskosten. Na toekenning van de subsidie kun je je via het formulier hieronder definitief inschrijven. Wel zo handig dat je zeker weet dat de training (deels) wordt vergoed.

Anderen bekeken ook

3meerdaagse-training

Adobe Illustrator

Leer Adobe Illustrator in twee dagen

 • 16 oktober 2024
 • 09.30 - 17.00 uur
 • 6-12
Meer informatie
3meerdaagse-training

Adobe Photoshop

Leer Adobe Photoshop in twee dagen

 • 6 november 2024
 • 09.30 - 17.00 uur
 • 6-12
Meer informatie
3meerdaagse-training

Adobe InDesign