delen

In het kort

In 3 lessen krijg je de basiskennis van Procreate aangeboden en ga je zelf ontdekken hoe fantastisch deze app is. Je hebt namelijk een heel atelier tot jouw beschikking in de vorm van een iPad + pencil. 

Minimum- en maximumaantal deelnemers
14-20

Prijs
€ 329 excl. 21% BTW

Inclusief
Koffie/thee & water
Cursusmateriaal
Certificaat

Duur
Drie klassikale dagen

Tijd
19.00 – 21.45 uur

Locatie
Cibap Next, Zwolle

Startmoment(en)
26 september 2024

Aanbod rustig nalezen?

Download brochure

TIP! Schrijf je ook in voor Adobe Illustrator , Adobe InDesign en Adobe Photoshop. 

Aanmelden

Training Procreate

In een snel veranderende wereld waarbij de ene innovatie de andere snel opvolgt is (bij)scholing niet langer statisch, maar dynamisch. In kortere modules leer je bij Cibap Next je hele leven door. wij geloven dat creatief denken en doen noodzakelijk is voor innovatie en vernieuwing. We vinden het fantastisch dat je hier bent en interesse hebt om jezelf verder te ontwikkelen. Hoe ga jij je carrière een boost geven? Op deze pagina lees je meer over de training Procreate. Heb je vragen? We zijn bereikbaar. Onderaan deze pagina vind je onze contactgegevens.

Wat je leert

Procreate is een geweldige tool voor jouw persoonlijke creativiteit, maar het biedt ook tal van mogelijkheden voor zakelijk gebruik. Of je nu illustraties maakt voor een bedrijfspresentatie of een uniek logo ontwerpt, Procreate heeft alle middelen om dit te realiseren. Bovendien maakt het gebruik van je eigen handschrift jouw ontwerpen uniek en onderscheidend, waardoor je nog meer een persoonlijke touch aan je projecten kunt geven.

Nog nooit met Procreate gewerkt of wel een beetje? Dan is deze lessenserie perfect voor jou! In 3 lessen krijg je de basiskennis van Procreate aangeboden en ga je zelf ontdekken hoe fantastisch deze app is. Je hebt namelijk een heel atelier tot jouw beschikking in de vorm van een iPad + pencil. 

In deze lessenserie wisselen docenten Gerralt Landman en Judith Omvlee elkaar af. Elke les laat één van hen a.d.h.v. voorbeelden, een onderwerp en diverse (teken)tips zien wat Procreate te bieden heeft, waarna je zelf aan de slag kunt. De lessen bieden uiteraard ook ruimte voor vragen, persoonlijke begeleiding en het ontwikkelen van jouw persoonlijke creativiteit. 

Les 1: Verkenning van Interface
De eerste les start met een simpele illustratie om je vertrouwd te maken met de interface en krijg je meteen waardevollen tekentips om jouw werk dat ruimtelijke 3D gevoel te geven. Quickshape, Colordrop & Alpha Lock zijn tools die je tijdens deze sessie gaat ontdekken en je vast nog vaker zult gaan gebruiken.

Les 2: Drawing Guides, Clipping Mask & Blending Modes
Tijdens de tweede les verkennen we de fijnere aspecten van technisch digitaal tekenen. Met behulp van Drawing Guides leg je de basis voor uitdagende ontwerpen. Je gaat ontdekken hoe je met Blending modes je digitale kunst kunt verrijken. Bovendien maak je kennis met non-destructieve technieken, zoals Clipping Mask, waarmee je, je werk kunt verfijnen zonder je originele lagen te wijzigen.

Les 3: Brushes, Adjustments & Animeren
De laatste sessie is een mooi moment om je eigen handtekening neer te zetten door hiervan je eigen brush te maken! Met de functie Adjustments ga je ontdekken hoe je jouw werk kunt wijzigen en verbeteren. Tot slot ga je jouw digitale tekening tot leven brengen met Animation Assist en krijg je een voorproefje te zien van Procreate Dreams.

Praktisch

Trainingsmateriaal
Om deel te nemen aan dit trainingsprogramma heb je een eigen iPad + pencil nodig. Het is van belang dat je iPad compatibel is voor Procreate en je dit programma hebt geïnstalleerd (eenmalige kosten zijn €14,99). Klik hier om te kijken of jouw iPad Procreate ondersteunt. Heb je geen iPad + pencil? Laat het ons minimaal 5 werkdagen voor de startdatum weten. Dan doen we ons best dit voor je te faciliteren tijdens de klassikale lesdagen.

Minimum & maximum aantal deelnemers
Trainingen kennen een minimum- en maximumaantal deelnemers. Zodra er voldoende deelnemers zijn hoor je direct of de training doorgaat. Wanneer een training niet doorgaat nemen we je inschrijving mee naar de eerstvolgende startdatum. Wel zo makkelijk. Door de kleine groepen blijft persoonlijke aandacht voor jou als deelnemer gegarandeerd.

Een inschrijving is definitief
Wanneer je jezelf inschrijft via onderstaand formulier is je inschrijving definitief. Het verkrijgen van wel/geen subsidie is geen reden tot kosteloze afmelding. Wil je jezelf onder voorbehoud van het toekennen van subsidie aanmelden? Klik dan hier.

Certificaat
Je ontvangt aan het einde van de training (bij het voldoende afronden van de eindopdracht en voldoende aanwezigheid) een Cibap Next badge/certificaat. 

Alle data op een rijtje

Startmoment: 26 september 2024
Sessie 2: 3 oktober 2024
Sessie 3: 10 oktober 2024

De trainingen zijn op donderdagavond van 19.00 – 21.45 uur. De startdatum is de eerste les en zal in totaal 3 keer op iedere opeenvolgende donderdag plaatsvinden met uitzondering van schoolvakanties.

Judith Omvlee en Gerralt Landman

Judith Omvlee, gediplomeerd docent beeldende kunst & vormgeving met aanvullende opleiding in grafische vormgeving, is een creatief en kunstzinnig ontwerper met een passie voor alles wat met vormgeving te maken heeft. Inmiddels is ze al meer dan 10 jaar werkzaam als zzp’er en werkt al 2 jaar met veel plezier als docent Mediamaker bij Cibap vakschool voor vormgeving. Procreate is voor Judith haar digitale atelier waar ze heerlijk kan vertoeven; “het is voor mij een middel voor zowel digitaal beeldend werk als grafisch en toegepaste vormgeving”. Gerralt Landman is al 13 jaar werkzaam als docent en geeft sinds kort ook les op Cibap vakschool voor vormgeving, waar hij gespecialiseerd is in het onderwijzen van diverse Adobe-pakketten en Mediamaker. Naast zijn rol in het onderwijs, is hij ook actief als freelance illustrator. Gerralt is gespecialiseerd in het maken van landkaarten en illustraties voor boeken en games. Zijn affiniteit voor fantasy en vormgeving zorgt voor een enthousiaste en creatieve invalshoek in zowel zijn professionele als persoonlijke projecten.

Schrijf je in!

Vul hieronder je gegevens in om je in te schrijven voor deze training.

Na inschrijving is er een plek voor je gereserveerd en hoor je zo snel mogelijk of de training voldoende deelnemers heeft en doorgaat.

Inschrijven onder voorbehoud van subsidie? Vraag dan eerst een offerte aan via deze pagina en wacht tot de subsidie is toegekend. Zo voorkom je annuleringskosten. Na toekenning van de subsidie kun je je via het formulier hieronder definitief inschrijven. Wel zo handig dat je zeker weet dat de training (deels) wordt vergoed.

Anderen bekeken ook

3meerdaagse-training

Adobe Photoshop

Leer Adobe Photoshop in twee dagen

  • 6 november 2024
  • 09.30 - 17.00 uur
  • 6-12
Meer informatie
3meerdaagse-training

Adobe Illustrator

Leer Adobe Illustrator in twee dagen

  • 16 oktober 2024
  • 09.30 - 17.00 uur
  • 6-12
Meer informatie