delen

In het kort

In 5 lessen krijg je de basiskennis van Procreate aangeboden en ga je zelf ontdekken hoe fantastisch deze app is. Je hebt namelijk een heel atelier tot jouw beschikking in de vorm van een iPad + pencil. 

Minimum- en maximumaantal deelnemers
16-20

Prijs
€ 549 excl. 21% BTW

Inclusief
Koffie/thee & water
Cursusmateriaal
Certificaat

Duur
Vijf klassikale dagen

Tijd
19.00-21.45 uur

Locatie
Cibap Next, Zwolle

Startmoment(en)
15 januari 2024

TIP! Schrijf je ook in voor Adobe Illustrator , Adobe InDesign en Adobe Photoshop. 

Aanmelden

Training Procreate

In een snel veranderende wereld waarbij de ene innovatie de andere snel opvolgt is (bij)scholing niet langer statisch, maar dynamisch. In kortere modules leer je bij Cibap Next je hele leven door. wij geloven dat creatief denken en doen noodzakelijk is voor innovatie en vernieuwing. We vinden het fantastisch dat je hier bent en interesse hebt om jezelf verder te ontwikkelen. Hoe ga jij je carrière een boost geven? Op deze pagina lees je meer over de training Procreate. Heb je vragen? We zijn bereikbaar. Onderaan deze pagina vind je onze contactgegevens.

Wat je leert

Procreate is een geweldige tool voor jouw persoonlijke creativiteit, maar het biedt ook tal van mogelijkheden voor zakelijk gebruik. Of je nu illustraties maakt voor een bedrijfspresentatie of een uniek logo ontwerpt, Procreate heeft alle middelen om dit te realiseren. Bovendien maakt het gebruik van je eigen handschrift jouw ontwerpen uniek en onderscheidend, waardoor je nog meer een persoonlijke touch aan je projecten kunt geven.

Nog nooit met Procreate gewerkt of wel een beetje? Dan is deze lessenserie perfect voor jou! In 5 lessen krijg je de basiskennis van Procreate aangeboden en ga je zelf ontdekken hoe fantastische deze app is. Je hebt namelijk een heel atelier tot jouw beschikking in de vorm van een iPad + pencil. 

In deze lessenserie wisselen docenten Gerralt Landman en Judith Omvlee elkaar af. Elke les laat één van hen a.d.h.v. voorbeelden, een onderwerp en diverse (teken)tips zien wat Procreate te bieden heeft, waarna je zelf aan de slag kunt. De lessen bieden uiteraard ook ruimte voor vragen, persoonlijke begeleiding en het ontwikkelen van jouw persoonlijke creativiteit. 

Les 1: Introductie Navigatie, Lagen + Blending modes
De eerste les start met een introductie van Procreate, basisprincipes van de interface, functionaliteiten van Quickshape en Colordrop, het werken met lagen en Blending modes. Deze les legt een mooi fundament waarop de vervolglessen verder bouwen.
Docent: Judith Omvlee

Les 2: Brushes, Texturen, Alpha Lock en Tekst
Deze les is gericht op de diverse Brushsets die Procreate te bieden heeft en hoe je deze effectief kunt inzetten voor het toevoegen van Texturen aan illustraties. het concept Alpha Lock komt aan bod en de toepassing daarvan. Ook krijg je uitleg over hoe je afbeeldingen van het internet kunt integreren in Procreate en ga je leren hoe je tekst kunt toevoegen en deze kunt bewerken.
Docent: Gerralt Landman

Les 3: Alpha Lock vs Clipping Mask
Uitleg over hoe je met behulp van eenvoudige basisvormen complexere tekeningen kunt creëren. Specifiek komt het verschil tussen Alpha Lock en Clipping Mask aan bod, technieken die essentieel zijn voor non-destructief werken. Deze les biedt de tools om jouw illustraties naar een hoger niveau te tillen.
Docent: Judith Omvlee

Les 4: Drawing Guide + Adjustments + Stamp Brush maken
In deze les wordt het gebruik van Drawing Guides en hoe je deze kunt inzetten bij het tekenen behandeld. Ook wordt het proces doorlopen van het creëren van een eigen Stamp Brush en het aanmaken van een Brushset. Tot slot gaan we in op de diverse opties binnen Adjustments.
Docent: Gerralt Landman

Les 5: Animatie
Animeren kun je leren! In de laatste les komen de Animatiefuncties binnen Procreate aan bod. Je gaat zien en zelf ervaren hoe jouw tekeningen in lagen/groepen tot ‘leven’ kunnen komen met behulp van Frames in Animation Assist. Ter afsluiting krijg je nog een klein voorproefje van wat de nieuwe app Procreate Dreams te bieden heeft.
Docent: Judith Omvlee

Praktisch

Trainingsmateriaal
Om deel te nemen aan dit trainingsprogramma heb je een eigen iPad + pencil nodig. Het is van belang dat je iPad compatibel is voor Procreate en je dit programma hebt geïnstalleerd (eenmalige kosten zijn €14,99). Klik hier om te kijken of jouw iPad Procreate ondersteunt. Heb je geen iPad + pencil? Laat het ons minimaal 5 werkdagen voor de startdatum weten. Dan doen we ons best dit voor je te faciliteren tijdens de klassikale lesdagen.

Minimum & maximum aantal deelnemers
Trainingen kennen een minimum- en maximumaantal deelnemers. Zodra er voldoende deelnemers zijn hoor je direct of de training doorgaat. Wanneer een training niet doorgaat nemen we je inschrijving mee naar de eerstvolgende startdatum. Wel zo makkelijk. Door de kleine groepen blijft persoonlijke aandacht voor jou als deelnemer gegarandeerd.

Een inschrijving is definitief
Wanneer je jezelf inschrijft via onderstaand formulier is je inschrijving definitief. Het verkrijgen van wel/geen subsidie is geen reden tot kosteloze afmelding. Wil je jezelf onder voorbehoud van het toekennen van subsidie aanmelden? Klik dan hier.

Certificaat
Je ontvangt aan het einde van de training (bij het voldoende afronden van de eindopdracht en voldoende aanwezigheid) een Cibap Next badge/certificaat. De Adobe trainingen worden altijd verzorgd door een Adobe Authorized trainer.

Alle data op een rijtje

Startmoment: 15 januari 2024
Sessie 2: 22 januari 2024
Sessie 3: 29 januari 2024
Sessie 4: 5 februari 2024
Sessie 5: 12 februari 2024

De trainingen zijn op maandagavond van 19.00 – 21.45 uur. De startdatum is de eerste les en zal in totaal 5 keer op iedere opeenvolgende maandag plaatsvinden met uitzondering van schoolvakanties.

Judith Omvlee en Gerralt Landman

Judith Omvlee, gediplomeerd docent beeldende kunst & vormgeving met aanvullende opleiding in grafische vormgeving, is een creatief en kunstzinnig ontwerper met een passie voor alles wat met vormgeving te maken heeft. Inmiddels is ze al meer dan 10 jaar werkzaam als zzp’er en werkt al 2 jaar met veel plezier als docent Mediamaker bij Cibap vakschool voor vormgeving. Procreate is voor Judith haar digitale atelier waar ze heerlijk kan vertoeven; “het is voor mij een middel voor zowel digitaal beeldend werk als grafisch en toegepaste vormgeving”. Gerralt Landman is al 13 jaar werkzaam als docent en geeft sinds kort ook les op Cibap vakschool voor vormgeving, waar hij gespecialiseerd is in het onderwijzen van diverse Adobe-pakketten en Mediamaker. Naast zijn rol in het onderwijs, is hij ook actief als freelance illustrator. Gerralt is gespecialiseerd in het maken van landkaarten en illustraties voor boeken en games. Zijn affiniteit voor fantasy en vormgeving zorgt voor een enthousiaste en creatieve invalshoek in zowel zijn professionele als persoonlijke projecten.

Schrijf je in!

Vul hieronder je gegevens in om je in te schrijven voor deze training.

Na inschrijving is er een plek voor je gereserveerd en hoor je zo snel mogelijk of de training voldoende deelnemers heeft en doorgaat.

Inschrijven onder voorbehoud van subsidie? Vraag dan eerst een offerte/STAP bewijs aan via deze pagina en wacht tot de subsidie is toegekend. Zo voorkom je annuleringskosten. Na toekenning van de subsidie kun je je via het formulier hieronder definitief inschrijven. Wel zo handig dat je zeker weet dat de training (deels) wordt vergoed.

Anderen bekeken ook

3meerdaagse-training

Adobe Photoshop

Leer Adobe Photoshop in twee dagen

  • 6 maart 2024
  • 09.30 - 17.00 uur
  • 6-12
Meer informatie
3meerdaagse-training

Adobe Illustrator

Leer Adobe Illustrator in twee dagen

  • 20 maart 2024
  • 09.30 - 17.00 uur
  • 6-12
Meer informatie