delen

In het kort

Ontdek de kracht van innovatie voor bibliotheken met onze training Leidinggeven aan innovators. Leer verschillende methoden om als leider mensen die innoveren te coachen binnen jouw organisatie. Maak jouw bibliotheek klaar voor de toekomst!

Minimum- en maximumaantal deelnemers
8-12

Prijs
€ 395 excl. 21% BTW

Inclusief
Lunch
Koffie/thee & water
Cursusmateriaal
Certificaat

Duur
1 dag

Locatie
VOB, Hamburgerstraat 28A, Utrecht

Startmoment(en)
24 oktober 2024

Aanmelden

Leidinggeven aan innovators voor bibliotheken

Veel innovaties falen. Veelal omdat we producten maken waar de doelgroep geen gebruik van wil maken. Het is daarom belangrijk om onderzoekend en iteratief te werk te gaan. Wees bewust van je blinde vlekken en je aannames. Bovenal: wees bereid om op basis van wat je ontdekt en leert je idee aan te passen of zelfs te stoppen.

Voor wie?
Dit programma is bedoeld voor alle leidinggevende professionals in de bibliotheken sector.

Wat je leert

Op een nieuwe manier innoveren werkt en beklijft alleen als leiders mensen die innoveren anders gaan coachen, begeleiden, beoordelen en bevragen. Aangezien veel managers zijn getraind in de planmatige watervalmethode, gebeurt dit in de praktijk nog weinig. Hierdoor vervallen innovators vaak in oud gedrag. Het is daarom belangrijk om leiders te leren hoe je leidinggeeft aan mensen die conform Lean startup/design Thinking aan het werk gaan. Het zou optimaal zijn om managers en leiders uitgebreid te trainen in deze nieuwe manier van werken. Dit is echter waarschijnlijk niet haalbaar. Veel leiders zullen hier niet uitgebreid de tijd voor vrij maken.

Programma:
– Fasen van innovatie
– Basistechnieken die toegepast worden per fase
– Benodigdheden van een team in verschillende fasen
– Leidinggeven en coachen in verschillende fasen
– Rollen die je kan aannemen om een team verder te brengen

Het innovatieproces van bibliotheken

Praktisch

Trainingsmateriaal
Wanneer je een laptop hebt, is het handig om deze mee te nemen.

Milou van Elburg
Innovatie consultant

Milou is een ervaren innovatie consultant, trainer, coach en spreker. Ze gebruikt talloze tools en methodieken, veelal gebaseerd op de Lean Startup filosofie en design thinking, om organisaties te helpen innovatieve ideeën te exploreren en valideren. Ze hanteert altijd twee basis regels: werk altijd vanuit het probleem van de klant dat je probeert op te lossen en ga er altijd vanuit dat je aannames niet kloppen. Milou heeft ervaring in tal van branches, profit en non profit. Of het bedrijf nou een startup, MKB bedrijf of corporate is, het maakt haar niet uit. De methodieken zijn overal belangrijk en toepasbaar. Praktijkgericht, humorvol en leerzaam, dat zijn de bijeenkomsten met Milou.

Schrijf je in!

Vul hieronder je gegevens in om je in te schrijven voor deze training.

Na inschrijving is er een plek voor je gereserveerd en hoor je zo snel mogelijk of de training voldoende deelnemers heeft en doorgaat.

Inschrijven onder voorbehoud van subsidie? Vraag dan eerst een offerte aan via deze
pagina en wacht tot de subsidie is toegekend. Zo voorkom je annuleringskosten. Na toekenning van de subsidie kun je je via het formulier hieronder definitief inschrijven. Wel zo handig dat je zeker weet dat de training (deels) wordt vergoed.

Anderen bekeken ook

3meerdaagse-training

Professioneel innoveren voor bibliotheken

Klantgericht innovatieproces optimaliseren

  • 18 september 2024
  • 09.30 - 16.30 uur
  • 8-12
Meer informatie