delen

SketchUp Pro is hét 3D ontwerpgereedschap voor Windows en Mac waarmee in zeer korte tijd een 3D ontwerp (o.a. gebouwen, constructies en landschappen) neergezet kan worden. Presenteer een model compleet met 2D aanzichten, doorsnedes en animaties. Het is mogelijk om schaduwen van de zon in te stellen, landschappen te creëren, snel een tekening op te sieren met vele standaard componenten (bomen, mensen, auto’s) en door een eigen ontwerp heen te wandelen.

Aantal deelnemers
maximaal 10 deelnemers

Datum
3 november en 10 november 2022

Prijs
€ 595,-
excl. 21% btw

Tip: werkgevers, werknemers en werkzoekenden in Regio Zwolle (20 gemeenten) kunnen een aanvraag doen bij het Ontwikkelfonds Regio Zwolle en (deels) bekostiging ontvangen voor om,- her- en bijscholing. Lees hier meer over de mogelijkheden. 

Meer informatie nodig? Stuur een mail naar info@cibapnext.nl.

Aanmelden

SketchUp Pro is hét 3D ontwerpgereedschap voor Windows en Mac waarmee in zeer korte tijd een 3D ontwerp (o.a. gebouwen, constructies en landschappen) neergezet kan worden. Presenteer een model compleet met 2D aanzichten, doorsnedes en animaties. Het is mogelijk om schaduwen van de zon in te stellen, landschappen te creëren, snel een tekening op te sieren met vele standaard componenten (bomen, mensen, auto’s) en door een eigen ontwerp heen te wandelen.

 

Lees hier alles over het trainingsaanbod van Cibap Next in samenwerking met Eurosafe Solutions. Het programma bestaat uit verschillende onderdelen:

 1. SketchUp Pro basistraining
 2. SketchUp Pro gevorderden training 
 3. SketchUp Pro specialisaties
  1. BIM & Trimble-connect
  2. Lay-out -> huidige pagina
  3. Automatisering
  4. Rendering
  5. VR en Augmented Reality
  6. SketchUp Studio

De training SketchUp Pro special LayOut kan gevolgd worden als de deelnemer de basis en gevorderden training afgerond heeft. In deze specialisatie van Cibap Next gaat jouw bedrijf ‘next level’ met het presenteren van een model! Aan het einde van de SketchUp special LayOut  training is de deelnemer in staat om op meerdere manieren een project te presenteren, zoals werktekeningen (met detailleringen en moodboards) of een huisstijl. Jouw bedrijf kan het straks allemaal! Daarnaast is jouw organisatie straks in staat eigen templates te maken en een uittrekstaat in projecten te plaatsen.

In deze training gaan we onder andere in op:

 • Voorbereiden van projecten in SketchUp
 • Het toepassen van de juiste instellingen
 • Het gebruik van viewports en hoe deze te gebruiken
 • Het maken van gedetailleerde werktekeningen
 • Het maken van moodboards en presentaties voor social media
 • Het juiste gebruik van clipping mask
 • De theorie en het gebruik van Scaled drawing en hoe deze als export te gebruiken
 • Diverse export mogelijkheden
 • Hoe rapportages vanuit SketchUp gebruikt kunnen worden
 • Het werken in lagen
 • Het maken van eigen templates
 • En verder alle andere mogelijkheden wat LayOut zo’n interessante titel maakt!

Cibap Next stem vóór de start een persoonlijke ontwikkeldoel voor deze training af. Zo zijn we in staat  de SketchUp Pro thuiswerkopdrachten volledig op maat aan te bieden met het oog op jouw (toekomstige) werkveld. Op deze manier creëren we een échte win-win situatie.

De SketchUp Pro LayOut special is blended learning:

 • 8 tot 16 uur leren in een eigen online leeromgeving van Cibap Next
 • Twee klassikale trainingsdagen in Zwolle incl. lunch

Voordat de deelnemers beginnen aan de klassikale trainingsdagen dienen ze eerst het online gedeelte te hebben afgerond. Zo hebben ze de basis van LayOut onder de knie. Twee weken voordat de fysieke  trainingsdagen plaatsvinden krijgt iedere deelnemer toegang tot de online leeromgeving.

De trainer en trainingsmaterialen
De SketchUp Pro basistraining wordt verzorgd door een gecertificeerde trainer van SketchUp Pro Nederland. Alle trainingsmaterialen, ook oefenbladen, worden online verstrekt. Als naslagwerk is het mogelijk om nog één jaar gebruik maken van de online leeromgeving van Cibap Next.

Softwareprogramma
Om deel te nemen aan dit trainingsprogramma is een eigen laptop, een tweede scherm (bijvoorbeeld een tablet) en een licentie van SketchUp Pro 2022 nodig. Mocht jouw bedrijf nog geen licentie hebben, dan is deze te bestellen via SketchUp Pro 2022 in de online leeromgeving van Cibap Next. De meerwaarde hiervan is dat de reseller (in het geval van Cibap Next is dit ITCAD) het eerste aanspreekpunt is voor support. Bijvoorbeeld bij installatie problemen of problemen die zich voordoen bij het gebruik van de software die leiden tot een crash, kun je contact met hen opnemen.

Nadat je aanmelding definitief is, ontvang je de inloggegevens van de online leeromgeving. Het tweede scherm heb je nodig voor het online gedeelte van de training. Zo kun je werken in de leeromgeving én tegelijkertijd werken in SketchUp Pro. Een stuk efficiënter.

Aantal deelnemers
Het aantal deelnemers is minimaal 6 tot maximaal 10 per training. Zo blijft de persoonlijke aandacht voor de deelnemers gegarandeerd. Vanuit Cibap Next én de trainer vinden wij dit ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling.

Startdatum trainingsaanbod SketchUp Pro LayOut
In eerste instantie kan iedereen zelf starten in de online leeromgeving van Cibap Next. Vervolgens ontvangen de deelnemers van ons de planning van de klassikale trainingsdagen in Zwolle.

Erkenning en waardering
Het is fantastisch dat jouw organisatie gaat investeren in groei en onderscheidend vermogen. De SketchUp Pro LayOut wordt door toetsing en autorisatie vanuit SketchUp Nederland afgerond. Deelnemers ontvangen van de trainer als afsluiting een Cibap Next badge / certificaat. 

De kosten voor de SketchUp Pro LayOut zijn € 595,- per deelnemer:

 • Excl. 21% btw en licentie SketchUp Pro 2022
 • Incl. eigen leeromgeving van Cibap Next en lesmateriaal
 • Incl. lunch tijdens de klassikale trainingsdagen

Tip: werkgevers, werknemers en werkzoekenden in Regio Zwolle (19 gemeenten) kunnen een aanvraag doen bij het Ontwikkelfonds Regio Zwolle en (deels) bekostiging ontvangen voor bijscholing. Lees hier meer over mogelijkheden. 

Interesse in SketchUp Pro LayOut of BIM training? Grijp deze kans:
Interesse in SketchUp Pro LayOut of BIM training? Meld je aan via onderstaand formulier. Heb je een prangende vraag? We horen het graag via info@cibapnext.nl.

SketchUp Pro Nederland
gecertificeerde trainer

Het trainingsaanbod van SketchUp Pro is een samenwerking van Cibap Next met Eurosafe Solutions. Eurosafe Solutions is één van de authorized training centers van SketchUp Nederland, de enige in Noordoost-Nederland. De SketchUp Pro training wordt verzorgd door een gecertificeerde trainer van SketchUp Pro Nederland.

Ik meld me aan!

Vul hieronder je gegevens in om je aan te melden voor deze training.
Je ontvangt een mail met betalingsinformatie en alle verdere details.
See you there!