delen

SketchUp Pro is hét 3D ontwerpgereedschap voor Windows en Mac waarmee jij in zeer korte tijd een 3D ontwerp (o.a. gebouwen, constructies en landschappen) kan neerzetten. Je presenteert je eigen model compleet met 2D aanzichten, doorsnedes en animaties. Je kunt schaduwen van de zon instellen, landschappen creëren, snel je tekening opsieren met vele standaard componenten (bomen, mensen, auto’s) en door je eigen ontwerp heen wandelen. Supertof!

Aantal deelnemers
maximaal 10 deelnemers

Datum
11 en 18 februari

€ 595 excl. 21% btw

Tip: werkgevers, werknemers en werkzoekenden in Regio Zwolle (19 gemeenten) kunnen een aanvraag doen bij het Ontwikkelfonds Regio Zwolle en (deels) bekostiging ontvangen voor om,- her- en bijscholing. Lees hier meer over de mogelijkheden. 

Aanmelden

SketchUp Pro is hét 3D ontwerpgereedschap voor Windows en Mac waarmee jij in zeer korte tijd een 3D ontwerp (o.a. gebouwen, constructies en landschappen) kan neerzetten. Je presenteert het in jouw eigen stijl compleet met 2D aanzichten, doorsneden en animaties. Je kunt schaduwen van de zon evalueren, landschappen creëren, snel je tekening opsieren met vele standaard componenten (bomen, mensen, auto’s) en door je eigen ontwerp heen wandelen.

Lees hier alles over het trainingsaanbod van Cibap Next in samenwerking met Eurosafe Solutions. Het programma bestaat uit verschillende onderdelen:

 1. SketchUp Pro basistraining
 2. SketchUp Pro gevorderden training 
 3. SketchUp Pro specialisaties
  1. BIM & Trimble-connect
  2. Lay-out -> op deze pagina ben je nu!
  3. Automatisering
  4. Rendering
  5. VR en Augmented Reality
  6. SketchUp Studio

De training SketchUp Pro special LayOut kan gevolgd worden als jij de basis en gevorderden training hebt afgerond. In deze specialisatie van Cibap Next ga je next level met het presenteren van je model. Aan het einde van de SketchUp special LayOut  training ben jij in staat om op meerdere manieren je project te presenteren. Of het nu werktekeningen zijn, met detailleringen en moodboards of een huisstijl aan je model meegeven. Je kan het straks allemaal! Daarnaast ben jij in staat eigen templates te maken, je uittrekstaat in je project te plaatsen. Supertof!

In deze training leren we je onder andere:

 • Voorbereiden van je project in SketchUp
 • Het toepassen van de juiste instellingen
 • Het gebruik van viewports en hoe je deze next level kan gebruiken
 • Het maken van gedetailleerde werktekeningen
 • Het maken van moodboards en presentaties voor social media
 • Het juiste gebruik van clipping mask
 • De theorie en het gebruik van Scaled drawing en hoe je deze als export kan gebruiken
 • Diverse export mogelijkheden
 • Hoe je rapportages vanuit SketchUp gebruikt
 • Het werken in lagen
 • Het maken van eigen templates
 • En verder alle andere mogelijkheden wat LayOut zo’n interessante titel maakt!

Cibap Next stemt met jou vóór de start je persoonlijke ontwikkeldoel voor deze training af. Zo zijn we in staat  de SketchUp Pro thuiswerkopdrachten volledig op maat aan te bieden met het oog op jouw (toekomstige) werkveld. Op deze manier creëren we een échte win-win situatie.

De SketchUp Pro LayOut special is blended learning:

 • 8 tot 16 uur leren in je eigen online leeromgeving van Cibap Next
 • Twee klassikale trainingsdagen in Zwolle incl. lunch

Voordat je begint aan de klassikale trainingsdagen dien je eerst het online gedeelte te hebben afgerond. Zo heb je de basis van LayOut onder de knie. Twee weken voordat de fysieke  trainingsdagen plaatsvinden krijg je toegang tot de online leeromgeving.

De trainer en trainingsmaterialen
De SketchUp Pro basistraining wordt verzorgd door een gecertificeerde trainer van SketchUp Pro Nederland. Alle trainingsmaterialen, ook je oefenbladen, worden online verstrekt. Je kunt, als naslagwerk, na je laatste trainingsdag nog één jaar gebruik maken van je online leeromgeving van Cibap Next.

Softwareprogramma
Om deel te nemen aan dit trainingsprogramma heb je een eigen laptop, een tweede scherm (bijvoorbeeld een tablet) en een licentie van SketchUp Pro 2020 nodig. Mocht je nog geen licentie hebben dan kan je deze bestellen via SketchUp Pro 2020 in de online leeromgeving van Cibap Next. De meerwaarde hiervan is dat je reseller (in het geval van Cibap Next is dit ITCAD) je eerste aanspreekpunt is voor support. Bijvoorbeeld bij installatieproblemen of problemen die zich voordoen bij het gebruik van de software die leiden tot een crash, kun je contact met hen opnemen.

Nadat je aanmelding definitief is, ontvang je de inloggegevens van de online leeromgeving. Het tweede scherm heb je nodig voor het online gedeelte van de training. Zo kun je werken in de leeromgeving én tegelijkertijd werken in SketchUp Pro. Een stuk efficiënter.

Aantal deelnemers
Het aantal deelnemers per training is minimaal 6 tot maximaal 10 deelnemers. Zo blijft de persoonlijke aandacht voor jou als cursist gegarandeerd. Vanuit Cibap Next én de trainer vinden wij dit ontzettend belangrijk voor jouw ontwikkeling.

Startdatum trainingsaanbod SketchUp Pro LayOut
In eerste instantie kun je zelf starten in de online leeromgeving van Cibap Next. Vervolgens ontvang je van ons de planning van de klassikale trainingsdagen in Zwolle.

Erkenning en waardering voor jou
Het is fantastisch dat je gaat investeren in je eigen groei en onderscheidend vermogen. De SketchUp Pro LayOut wordt door toetsing en autorisatie vanuit SketchUp Nederland afgerond. Je ontvangt van je trainer als afsluiting een Cibap Next badge / certificaat. 

De kosten voor de SketchUp Pro LayOut zijn €595 per deelnemer, deze kosten zijn inclusief:

 • Excl. 21% btw en licentie SketchUp Pro 2020. 
 • Incl. eigen leeromgeving van Cibap Next en lesmateriaal
 • Incl. lunch tijdens de klassikale trainingsdagen

Tip: werkgevers, werknemers en werkzoekenden in Regio Zwolle (19 gemeenten) kunnen een aanvraag doen bij het Ontwikkelfonds Regio Zwolle en (deels) bekostiging ontvangen voor bijscholing. Lees hier meer over mogelijkheden. 

Interesse in SketchUp Pro LayOut of BIM training? Grijp je kans en meld je aan:
Heb je interesse in de SketchUp Pro LayOut of BIM training? Super leuk! Meld je aan via onderstaand formulier. Heb je een prangende vraag? We horen het graag via sketchup@cibapnext.nl.

Uiteraard houden wij ons aan de RIVM-richtlijnen omtrent COVID-19.

SketchUp Pro Nederland
gecertificeerde trainer

Het trainingsaanbod van SketchUp Pro is een samenwerking van Cibap Next met Eurosafe Solutions. Eurosafe Solutions is één van de authorized training centers van SketchUp Nederland, de enige in Noordoost-Nederland. De SketchUp Pro training wordt verzorgd door een gecertificeerde trainer van SketchUp Pro Nederland.

Ik meld me aan!

Vul hieronder je gegevens in om je aan te melden voor deze training.
Je ontvangt een mail met betalingsinformatie en alle verdere details.
See you there!

  Ik heb interesse in vervolgtraining(en). Houd mij op de hoogte van: