delen

Bij conceptuele fotografie draait het om het verhaal of het idee achter het beeld. Welke boodschap wil je overbrengen? Wat wil je met het beeld vertellen over de situatie? Is dit een rechtstreekse boodschap of subtiel en verhuld?

Maximaal aantal deelnemers
minimaal 7 deelnemers, maximaal 10 deelnemers

Startdatum
22 maart 2025

Locatie
Kampen

Tijd
10.00 – 12.00 uur

Prijs
€ 520,-
Excl. 21% BTW

Aanbod rustig nalezen?

Download brochure


Tip:
werkgevers, en werkzoekenden in Regio Zwolle (20 gemeenten) kunnen een aanvraag doen bij het Ontwikkelfonds Regio Zwolle en (deels) bekostiging ontvangen van om,- her- en bijscholing. Lees hier meer over mogelijkheden. 

Aanmelden

Bij conceptuele fotografie draait het om het verhaal of het idee achter het beeld. Welke boodschap wil je overbrengen? Wat wil je met het beeld vertellen over de geportretteerde (situatie)? Is dit een rechtstreekse boodschap of subtiel en verhuld? De juiste symboliek, sfeer en emotie zijn daarbij van belang. En welke middelen en technieken kan je (in de studio) inzetten om dit te bereiken?

Training

In deze training ga je in vijf studiolessen van 2 uur verschillende fotografische concepten uitwerken binnen jouw persoonlijke visie. De workshop bestaat uit theorie, (thuis) opdrachten, lichtdemo’s en oefeningen in de studio. De focus ligt op het verbeelden van een verhaal. Je gaat werken aan je eigen beeldserie, jouw beeldverhaal. Verder leer je werken met de juiste belichting, compositie en fotograferen in een professionele fotostudio in Kampen. Je krijgt tips hoe je het gemaakte beeld via Adobe Lightroom en Photoshop kunt bewerken en hulp bij het maken/uitprinten van het beeldmateriaal. De training wordt afgesloten met een eindexpo. Jouw perfecte plaatjes in de spotlight!

Programma

  • Ontwikkelen van een beeldverhaal
  • Compositie en kleurgebruik
  • Camera-instructie
  • Fotograferen in een professionele studio

Praktisch

Benodigdheden
We gaan ervan uit dat je gaat fotograferen met een eigen camera. 

Materiaal Eindexpo
Het materiaal voor de eindexpo is niet inbegrepen. Afhankelijk van jouw beeldverhaal kies je het formaat. De kosten zijn dus erg afhankelijk van de gewenste grootte en zijn daarom niet inbegrepen.

Minimum & maximum aantal deelnemers
Trainingen kennen een minimum- en maximumaantal deelnemers. Zodra er voldoende deelnemers zijn hoor je direct of de training doorgaat. Wanneer een training niet doorgaat nemen we je inschrijving mee naar de eerstvolgende startdatum. Wel zo makkelijk. Door de kleine groepen blijft persoonlijke aandacht voor jou als deelnemer gegarandeerd.

Een inschrijving is definitief
Wanneer je jezelf inschrijft via onderstaand formulier is je inschrijving definitief. Het verkrijgen van wel/geen subsidie is geen reden tot kosteloze afmelding. Wil je jezelf onder voorbehoud van het toekennen van subsidie aanmelden? Klik dan hier.

Certificaat
Je ontvangt aan het einde van de training (bij het voldoende afronden van de eindopdracht en voldoende aanwezigheid) een Cibap Next badge/certificaat. 

Alle data op een rijtje

Startmoment: 22 maart 2025
Sessie 2: 5 april 2025
Sessie 3: 10 mei 2025
Sessie 4: 14 juni 2025
Sessie 5: 21 juni 2025
Eindexpositie

In de tijd tussen de lessen kun je zelf de geleerde technieken oefenen. Daarom zit er soms wat meer tijd tussen de lessen.

Interesse?

Meld je aan voor de training Conceptuele fotografie via onderstaand aanmeldformulier. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons door te bellen naar 038-2004340 of te mailen naar info@cibapnext.nl.

Tip: werkgevers, werknemers en werkzoekenden in Regio Zwolle (20 gemeenten) kunnen een aanvraag doen bij het Ontwikkelfonds Regio Zwolle en (deels) bekostiging ontvangen van om,- her- en bijscholing. Lees hier meer over mogelijkheden. 

Ursula van de Bunte
Fotografe en docent fotografie bij Cibap vakschool voor vormgeving

Oog voor detail, licht en kleur, zouden een mooie omschrijving zijn voor de werkwijze van Ursula. De fotografe is perfectionistisch, enthousiast en ijverig, ze zal pas tevreden zijn als de welbekende “WoW-factor” bereikt is. Ursula probeert haar onderwerpen op hun meest pure manier naar voren te laten komen. Ze fotografeert zowel voorwerpen in hun krachtige stilleven, als mensen met al hun emoties, die stuk voor stuk uniek zijn in uitstraling. In beide onderwerpen gaat ze terug in de tijd, haar werk is onconventioneel en de fotografische beelden hebben verrassende composities met soms een flinke dosis humor. Als fotografe probeert Ursula zich te onderscheiden door diversiteit in haar werk en maakt naast individuele creaties ook series, waarbij meerdere beelden één verhaal vertellen. Daarnaast is het fotografische werk ook te vinden in verschillende galeries en worden de werken in zowel binnenland als buitenland verkocht. Om haar kennis over te kunnen dragen aan kunstliefhebbers van een nieuwe generatie, geeft Ursula les op Cibap vakschool voor vormgeving in Zwolle, als docente fotografie. Dit is een mooie manier om haar passie en enthousiasme voor haar werk te kunnen delen met studenten.

 

Bekijk het werk van Ursula op: https://ursulafotografie.nl/

Schrijf je in!

Vul hieronder je gegevens in om je in te schrijven voor deze training. Na inschrijving reserveren we een plaats voor je en hoor je zo snel mogelijk of de training voldoende deelnemers heeft.

NB Wanneer je je inschrijft via onderstaand formulier is je inschrijving definitief. Het verkrijgen van wel/geen subsidie is geen reden tot kosteloze afmelding. Wil je jezelf onder voorbehoud van het toekennen van subsidie aanmelden? Klik dan hier.