delen

SketchUp Pro is hét 3D ontwerpgereedschap voor Windows en Mac waarmee in een zeer korte tijd een 3D ontwerp (o.a. gebouwen, constructies en landschappen) neergezet kan worden. Je presenteert een eigen model compleet met 2D aanzichten, doorsnedes en animaties. Ook is het mogelijk om schaduwen van de zon in te stellen, landschappen te creëren, snel een tekening op te sieren met vele standaard componenten (bomen, mensen, auto’s) en door eigen ontwerp heen te wandelen.

Aantal deelnemers
maximaal 10 deelnemers

Datum
8 december en 15 december 2022

Prijs
€ 595
excl. 21% btw

Tip: werkgevers, werknemers en werkzoekenden in Regio Zwolle (20 gemeenten) kunnen een aanvraag doen bij het Ontwikkelfonds Regio Zwolle en (deels) bekostiging ontvangen voor om,- her- en bijscholing. Lees hier meer over de mogelijkheden. 

Meer informatie nodig? Stuur een mail naar info@cibapnext.nl.

Aanmelden

SketchUp Pro is hét 3D ontwerpgereedschap voor Windows en Mac waarmee in een zeer korte tijd een 3D ontwerp (o.a. gebouwen, constructies en landschappen) neergezet kan worden. Je presenteert een eigen model compleet met 2D aanzichten, doorsnedes en animaties. Ook is het mogelijk om schaduwen van de zon in te stellen, landschappen te creëren, snel een tekening op te sieren met vele standaard componenten (bomen, mensen, auto’s) en door eigen ontwerp heen te wandelen.

Lees hier alles over het trainingsaanbod van Cibap Next in samenwerking met Eurosafe Solutions. Het programma bestaat uit verschillende onderdelen:

 1. SketchUp Pro basistraining
 2. SketchUp Pro gevorderden training 
 3. SketchUp Pro specialisaties
  1. BIM & Trimble-connect -> huidige pagina
  2. Lay-out
  3. Automatisering
  4. Rendering
  5. VR en Augmented Reality
  6. SketchUp Studio

De training SketchUp Pro special BIM & Trimble Connect kan gevolgd worden als de basis en gevorderdentraining afgerond is. In de SketchUp Pro BIM & Trimble Connect specialisatie van Cibap Next gaan deelnemers zich verdiepen in de BIM werkmethodiek. Aan het einde van deze SketchUp Pro training is jouw bedrijf staat om met SketchUp Pro volledig mee te draaien in een BIM werkomgeving. Ook is het mogelijk om modellen op te stellen volgens de Basis ILS voor een integrale samenwerking in het platform als Trimble Connect.

Benieuwd hoe werken met BIM eruit ziet? Kijk dan onderstaand filmpje.

In deze training vertellen we over

 • Het voorbereiden van een project in SketchUp
 • Het toepassen de BIM werkmethodiek
 • Het gebruik van de outliner in combinatie met BIM
 • De theorie achter BIM
 • BIM in de praktijk
 • Uitvoeren van clashdetecties
 • Taken toewijzen in het BIM proces
 • Op de juiste manier werken volgens de Basis ILS
 • Hoe de juiste entiteiten toe te passen
 • Het werken met Trimble Connect
 • Waar jouw bedrijf op moet letten: de do’s en don’t’s
 • En verder alles wat jouw bedrijf moet weten om BIM toe te passen in het werkveld!

Cibap Next stemt vóór de start een persoonlijke ontwikkeldoel voor deze training af. Zo zijn we in staat de SketchUp Pro thuiswerkopdrachten volledig op maat aan te bieden met het oog op jouw (toekomstige) werkveld. Op deze manier creëren we een échte win-win situatie.

De SketchUp Pro BIM & Trimble Connect special is blended learning:

 • 8 tot 16 uur leren in je eigen online leeromgeving van Cibap Next
 • Twee klassikale trainingsdagen in Zwolle incl. heerlijke lunch

Voordat deelnemers beginnen aan de klassikale trainingsdagen dienen ze eerst het online gedeelte te hebben afgerond. Zo hebben de deelnemers de basis van het BIM proces onder de knie. Twee weken voordat de fysieke trainingsdagen plaatsvinden, krijg je toegang tot de online leeromgeving.

De trainer en trainingsmaterialen
De SketchUp Pro basistraining wordt verzorgd door een gecertificeerde trainer van SketchUp Pro Nederland. Alle trainingsmaterialen, ook oefenbladen, worden online verstrekt. Als naslagwerk, na je laatste trainingsdag, kunnen deelnemers nog één jaar gebruik maken van de online leeromgeving van Cibap Next.

Softwareprogramma
Om deel te nemen aan dit trainingsprogramma is een eigen laptop, een tweede scherm (bijvoorbeeld een tablet) en een licentie van SketchUp Pro 2022 nodig. Mocht jouw organisatie nog geen licentie hebben, dan is deze te bestellen via SketchUp Pro 2022 in de online leeromgeving van Cibap Next. De meerwaarde hiervan is dat de reseller (in het geval van Cibap Next is dit ITCAD) je eerste aanspreekpunt is voor support. Bijvoorbeeld bij installatie problemen of problemen die zich voordoen bij het gebruik van de software die leiden tot een crash, kun je contact met hen opnemen.

Nadat de aanmelding definitief is, ontvangen de deelnemers de inloggegevens van de online leeromgeving. Het tweede scherm is handig voor het online gedeelte van de training. Zo kun je werken in de leeromgeving én tegelijkertijd werken in SketchUp Pro. Een stuk efficiënter.

Aantal deelnemers
Het aantal deelnemers per training is minimaal 6 tot maximaal 10 deelnemers. Zo blijft de persoonlijke aandacht voor de deelnemers gegarandeerd. Vanuit Cibap Next én de trainer vinden wij dit ontzettend belangrijk voor jouw ontwikkeling.

Startdatum trainingsaanbod SketchUp Pro BIM & Trimble Connect specialisatie
In eerste instantie kunnen de deelnemers zelf starten in de online leeromgeving van Cibap Next. Vervolgens ontvangt iedereen van ons de planning van de klassikale trainingsdagen in Zwolle.

Erkenning en waardering voor jou
Het is fantastisch dat jouw bedrijf gaat investeren in groei en onderscheidend vermogen. De SketchUp Pro LayOut wordt door toetsing en autorisatie vanuit SketchUp Nederland afgerond. Deelnemers ontvangen van de trainer als afsluiting een Cibap Next badge / certificaat. 

De kosten voor de SketchUp Pro BIM & Trimble Connect specialisatie zijn €595 per deelnemer.

 • Excl. 21% btw en licentie SketchUp Pro 2022
 • Incl. eigen leeromgeving van Cibap Next en lesmateriaal
 • Incl. lunch tijdens de klassikale trainingsdagen

Interesse in SketchUp Pro BIM & Trimble Connect specialisatie of LayOut training?
Interesse in de SketchUp Pro BIM & Trimble Connect specialisatie of LayOut training? Meld je aan via onderstaand formulier. Heb je een prangende vraag? We horen het graag via info@cibapnext.nl.

Tip: werkgevers, werknemers en werkzoekenden in Regio Zwolle (19 gemeenten) kunnen een aanvraag doen bij het Ontwikkelfonds Regio Zwolle en (deels) bekostiging ontvangen van om,- her- en bijscholing. Lees hier meer over mogelijkheden.

Het trainingsaanbod van SketchUp Pro is een samenwerking van Cibap Next met Eurosafe Solutions. Eurosafe Solutions is één van de authorized training centers van SketchUp Nederland, de enige in Noordoost-Nederland. De SketchUp Pro training wordt verzorgd door een gecertificeerde trainer van SketchUp Pro Nederland.

Ik meld me aan!

Vul hieronder je gegevens in om je aan te melden voor deze training.
Je ontvangt een mail met betalingsinformatie en alle verdere details.
See you there!