delen

Bijna 80% van de innovaties faalt omdat we dingen maken waar klanten uiteindelijk toch geen behoefte aan hebben. Erg zonde van alle energie, tijd en geld. Innoveren is nog nooit zo belangrijk geweest. Om toekomstbestendig te blijven is het noodzakelijk om je producten, diensten of je bedrijf te blijven vernieuwen. Hoe je dat op een efficiënte wijze aanpakt, leer je in deze tweedaagse training.

Maximaal aantal deelnemers
12

Data
7 april en 14 april 2022 – 09:00 – 17:00 uur (inclusief lunch)

Locatie
Cibap Next, Nijverheidsstraat 11, Zwolle

€ 795,- exclusief 21% BTW

Aanmelden

Voor wie is deze training?

Dit programma is voor ondernemers, marketing- en salesmanagers, innovatiemanagers, consultants, adviseurs; medewerkers van instellingen in bijvoorbeeld de zorg of het onderwijs, kortom iedereen die met vernieuwing en klantgericht werken binnen een organisatie te maken heeft.

Tijdens deze tweedaagse training richten we de innovatie op het ontwikkelen van nieuwe producten, diensten en businessmodellen. Zaken die nog niet ‘bewezen’ effectief/rendabel zijn.

Inhoud training

Dag 1: Basics van lean startup
Je leert de kansen van je idee snel in kaart te brengen met behulp van canvassen. Het schrijven van ellenlange businessplannen is voorbij. Ook leer je risicovolle aannames in beeld te brengen.

Dag 2: Customer Development interviews
We gaan aan de slag met het opstellen van interviews die de behoefte van potentiële klanten in kaart brengen zonder dat je vervalt in sociaal wenselijke antwoorden. En we gaan experimenteren met het ontwerpen van ‘Minimum Viable Products’: MVP’s.

De methodiek die behandeld wordt is toepasbaar in alle sectoren: o.a. handel, industrie en dienstverlening.

Je werkt in duo’s/kleine groepen. Je kan werken aan een eigen idee of aan dat van een ander. Het gaat erom dat je de methode leert zodat je deze voortaan kan toepassen op eigen innovatieve ideeën, Je leert de methodiek tijdens deze twee dagen door het zelf echt toe te passen: ‘Learning by doing’.

Meer weten? Bekijk de video hieronder.

“Met deze aanpak kost innoveren veel minder tijd,

veel minder energie én veel minder geld”

– Marc Klaver, innovatiemanager Groothuis Bouw

Scholingssubsidie
Mkb’ers, zzp’ers en individuen uit Regio Zwolle kunnen tot wel 50% scholingssubsidie ontvangen. Bekijk hier de mogelijkheden.
Milou van Elburg
Innovatie Consultant

Milou is een ervaren innovatie consultant, trainer, coach en spreker. Ze gebruikt talloze tools en methodieken, veelal gebaseerd op de Lean Startup filosofie en design thinking, om organisaties te helpen innovatieve ideeën te exploreren en valideren. Ze hanteert altijd twee basis regels: werk altijd vanuit het probleem van de klant dat je probeert op te lossen en ga er altijd vanuit dat je aannames niet kloppen. Milou heeft ervaring in tal van branches, profit en non profit. Of het bedrijf nou een startup, MKB bedrijf of corporate is, het maakt haar niet uit. De methodieken zijn overal belangrijk en toepasbaar. Praktijkgericht, humorvol en leerzaam, dat zijn de bijeenkomsten met Milou.

Ik meld me aan!

Vul hieronder je gegevens in om je aan te melden voor deze training.
Je ontvangt een mail met betalingsinformatie en alle verdere details.
Tot dan!

Anderen bekeken ook

3meerdaagse-training

Professioneel Innoveren

Optimaliseren van een klantgericht innovatieproces

  • april 2022
  • 4 bijeenkomsten, coachingsessie en online leren
  • maximaal 12 deelnemers
Meer informatie