delen

Bij de training Professioneel Innoveren – Basis leer je innoveren met methodes die de meest innovatieve bedrijven van vandaag gebruiken. Het mkb kan deze ook gebruiken! Leer extreem klantgerichte diensten of producten ontwikkelen. Word een echte innovatie expert en maak daarmee jouw organisatie toekomstbestendig!

Maximaal aantal deelnemers
12

Data
22 september en 6 oktober 2021, inclusief lunch

€795,- exclusief 21% BTW

Aanmelden

Belang van innoveren
Innoveren is nog nooit zo belangrijk geweest en zal nooit meer zo onbelangrijk zijn. Jouw antwoord op de wens van een klant is morgen of overmorgen alweer achterhaald. Om toekomstbestendig te blijven is het noodzakelijk om je producten, diensten of je bedrijf te blijven vernieuwen.

Wist je dat bijna 90% van de innovaties faalt omdat we dingen maken waar klanten uiteindelijk toch geen behoefte aan hebben? Erg zonde van alle energie, tijd en geld. Maar nu het goede nieuws: er zijn manieren om snel en zonder hoge kosten te onderzoeken of jouw idee kansrijk is. Zo maak je falen goedkoper én innoveren leuker. En dit levert je alleen maar positieve energie op!

Voor wie?

Je laat je gebit niet controleren door de aannemer en je laat je huis niet bouwen door een tandarts. Waarom leiden we voor allerlei beroepen professionals op en geldt dit niet voor innovatie? Het loont om een persoon of een afdeling binnen jouw bedrijf op te leiden om professioneel te innoveren. Want innoveren is een vak. Wie wordt er binnen jouw bedrijf innovatie expert? Of wil jij als consultant nog beter kunnen inspelen op de klantvraag? Ook daar helpt professioneel innoveren jou bij. Je leert de vraag achter de vraag te onderzoeken. Misschien wil de gebruiker wel iets anders dan dat hij jou vraagt te ontwikkelen. Zo optimaliseer je jouw dienstverlening.

Dit programma is voor ondernemers, marketing- en salesmanagers, innovatiemanagers, consultants: iedereen die met vernieuwing en klantgericht werken binnen een organisatie te maken heeft. Je hoeft geen specifieke vooropleiding te hebben. Je gaat werken met de context binnen jouw bedrijf, maar als je deze niet hebt kunnen wij dit creëren. Het is dus geen verplichting om op dit moment een bepaalde functie te hebben.

 

Wat ga je leren?

Tijdens de training Professioneel Innoveren – Basis leer je:

  • Op basis van de ‘Lean startup methode’ klantgericht innoveren;
  • Super snelle analyses van klantgroepen en klantproblemen te maken zonder hele businessplannen te schrijven;
  • Klantvalidatie interviews af te nemen zonder sociaal wenselijke antwoorden;
  • Experimenten op te zetten om te testen of je klant echt behoefte heeft aan jouw idee.

Succesvolle innovaties worden dichtbij de klantvraag ontwikkeld. Zo maak je een product of dienst waar de klant écht op zit te wachten. Je leert diverse methodieken om erachter te komen waar de behoefte van de klant ligt; en dat zonder sociaal wenselijke antwoorden. Je leert in een vroeg stadium ideeën te testen, zodat je geen onnodige tijd en energie steekt in een idee dat eigenlijk niet werkt. Methodieken die je gaat leren tijdens professioneel innoveren zijn onder andere gebaseerd op Lean Startup (let op! Dit is iets anders dan procesoptimalisatie met Lean Six Sigma) en Design thinking. Het werken hiermee resulteert in klantgerichte innovaties, die een veel hogere kans van slagen hebben. Je neemt je eigen businesscase mee naar de training. Zo liggen praktijk en theorie dichtbij elkaar en kun je je opgedane kennis meteen inzetten. Als je deze case op dit moment niet hebt, kunnen wij deze creëren.

Wil je weten wat de training precies inhoudt? Bekijk hieronder de video van de inspiratiesessie Professioneel Innoveren

Toetsen van een nieuw idee of concept

Na deze training weet je welke stappen je voortaan kan zetten om bij ieder idee voor een nieuw concept snel en goedkoop te toetsen of het kansrijk is. Zo bespaar je een hoop geld. Geen business plannen of algemene ‘wetenschappelijke’ onderzoeken: razendsnel relevante feedback op jouw concept. Je kan de training volgen om de methode te leren, maar je kan natuurlijk ook tijdens de training meteen aan de slag met een innovatief idee waar je echt mee aan de slag wil. In dat geval heb je niet alleen nieuwe skills, maar ook validatie van een idee als rendement.

Na het volgen van deze training weet je hoe je ideeën snel kunt toetsen. Je kunt simpele prototypes maken en experimenteren, zodat je weet of er vraag is naar jouw idee. Je weet hoe je je eigen aannames kan vaststellen en onderzoeken. Werken met Lean Startup en Design Thinking kent voor jou geen geheimen meer. Jij kan het toepassen. Ook leer je hoe je metingen, kpi’s en data inzet bij innovatie. Jij kunt een innovatieproces versnellen en een innovatie strategie bouwen. Jij weet welke cultuur en welk leiderschap nodig is om de omslag te maken naar een innovatieve organisatie. Stakeholders en collega’s kun jij overtuigen, enthousiasmeren en meenemen. Na het volgen van deze training weet jij hoe je kan bijdragen een meer innovatieve organisatie. Hoe mooi is dat?

Trainingsdata

Woensdag 22 september en woensdag 6 oktober 2021 op de Cibap Vakschool in Zwolle.

Uiteraard houden wij ons bij fysieke bijeenkomsten aan de RIVM-richtlijnen.
Milou van Elburg
Innovatie Consultant

Milou is een ervaren innovatie consultant, trainer, coach en spreker. Ze gebruikt talloze tools en methodieken, veelal gebaseerd op de Lean Startup filosofie en design thinking, om organisaties te helpen innovatieve ideeën te exploreren en valideren. Ze hanteert altijd twee basis regels: werk altijd vanuit het probleem van de klant dat je probeert op te lossen en ga er altijd vanuit dat je aannames niet kloppen. Milou heeft ervaring in tal van branches, profit en non profit. Of het bedrijf nou een startup, MKB bedrijf of corporate is, het maakt haar niet uit. De methodieken zijn overal belangrijk en toepasbaar. Praktijkgericht, humorvol en leerzaam, dat zijn de bijeenkomsten met Milou.

Ik meld me aan!

Vul hieronder je gegevens in om je aan te melden voor deze training.
Je ontvangt een mail met betalingsinformatie en alle verdere details.
Tot dan!

    Hoogst genoten opleiding

    Factuurgegevens: