delen

In het kort

Wil jij vorm geven aan tekst en beeld? Met de training Creatieve DTP neem je in 10 lessen een diepe duik in de drie-eenheid van tekst, beeld en kleur. Deze training is uitermate geschikt voor marketeers, communicatiemedewerkers en iedereen die kennis wil maken met grafische vormgeving. Voorkennis van Adobe InDesign is een pré.

Minimum- en maximumaantal deelnemers
6-12

Prijs
€ 780 excl. 21% BTW

Inclusief
Koffie/thee & water
Cursusmateriaal
Certificaat

Duur
Tien klassikale dagen

Tijd
19.30 – 22.00 uur

Locatie
Cibap Next, Zwolle

Startmoment(en)
najaar 2024

Aanbod rustig nalezen?

Download brochure

TIP! Schrijf je ook in voor Adobe Illustrator , Adobe InDesign en Adobe Photoshop. 

Aanmelden

Training Creatief DTP

In een snel veranderende wereld waarbij de ene innovatie de andere snel opvolgt is (bij)scholing niet langer statisch, maar dynamisch. In kortere modules leer je bij Cibap Next je hele leven door. wij geloven dat creatief denken en doen noodzakelijk is voor innovatie en vernieuwing. We vinden het fantastisch dat je hier bent en interesse hebt om jezelf verder te ontwikkelen. Hoe ga jij je carrière een boost geven? Op deze pagina lees je meer over de training Creatief DTP. Heb je vragen? We zijn bereikbaar. Onderaan deze pagina vind je onze contactgegevens.

Wat je leert

Met de training Creatief DTP neem je in 10 lessen een diepe duik in de drie-eenheid van tekst, beeld en kleur. Aan de hand van deze elementen leer jij de boodschap helder en duidelijk vorm te geven. Daarnaast neemt docent David Verheijen je mee in de wereld van Design Principles en Dual Coding Theory. Je gaat beeldelementen herkennen door veel ‘goed’ te kijken naar werk van anderen en die kennis toe te passen op je eigen werk. Je leert goed om te gaan met een Brandbook en je wordt wegwijs in verschillende beeldbanken. Vorm, kleur, compositie en ruimte worden elementen waar jij mee leert spelen. Natuurlijk kun je alles wat je leert direct toepassen in je eigen dagelijkse praktijk. Learning by doing.

 • Analyse design principles
 • Analyse brandbook
 • Infographic
 • Wegwijs in beeldbanken
 • ABC variant maken
 • Beeldelementen herkennen
 • Typografie
 • Drie-eenheid tekst, beeld en kleur
 • Dual Coding Theory
 • Overlap en groepering
 • Communicatiemiddelen maken in Adobe InDesign

Praktisch

Trainingsmateriaal
Om deel te nemen aan dit trainingsprogramma heb je een eigen laptop en een licentie van Adobe Creative Cloud nodig. Heb je geen laptop? Laat het ons minimaal 5 werkdagen voor de startdatum weten. Dan doen we ons best dit voor je te faciliteren. Heb je geen licentie? Bestel deze dan via deze link.

De kosten van een Adobe licentie variëren en zijn afhankelijk van welk lidmaatschap je aanschaft. Voor deze training is Adobe Indesign nodig. Het is ook mogelijk om eerst een proefversie van aan te schaffen. Let er hierbij op dat deze versie maar beperkte tijd te gebruiken is.

Installeer vooraf de software (Adobe Creative Cloud en de gewenste programma’s), controleer of je inloggegevens voor je Adobe ID kloppen en of de software werkt.

Minimum & maximum aantal deelnemers
Trainingen kennen een minimum- en maximumaantal deelnemers. Zodra er voldoende deelnemers zijn hoor je direct of de training doorgaat. Wanneer een training niet doorgaat nemen we je inschrijving mee naar de eerstvolgende startdatum. Wel zo makkelijk. Door de kleine groepen blijft persoonlijke aandacht voor jou als deelnemer gegarandeerd.

Een inschrijving is definitief
Wanneer je jezelf inschrijft via onderstaand formulier is je inschrijving definitief. Het verkrijgen van wel/geen subsidie is geen reden tot kosteloze afmelding. Wil je jezelf onder voorbehoud van het toekennen van subsidie aanmelden? Klik dan hier.

Vereisten Laptop
Windows of Mac
Processor: 2,3 GHz Dual-Core Intel Core i5
RAM: 8 GB 2133 MHz LPDDR3

Certificaat
Je ontvangt aan het einde van de training (bij het voldoende afronden van de eindopdracht en voldoende aanwezigheid) een Cibap Next badge/certificaat. De Adobe trainingen worden altijd verzorgd door een Adobe Authorized trainer.

Alle data op een rijtje

Startmoment: najaar 2024

De trainingen zijn op maandagavond van 19:30 – 22:00 uur. De startdatum is de eerste les en zal in totaal 10 keer op iedere opeenvolgende maandag plaatsvinden met uitzondering van schoolvakanties.

David Verheijen
Docent Ontwerp & Media bij Cibap vakschool voor vormgeving

David Verheijen is een ervaren docent op het gebied van creatieve technologie en animatie bij Cibap vakschool voor vormgeving en heeft een bewezen geschiedenis in de ontwerpindustrie. Bekwaam in Adobe, communicatie, animatie, conceptuele kunst en schilderen. Deze kunst- en designprofessional heeft een Bachelor of Education (B.Ed.) gericht op Fine arts en Design behaald op Christelijke Hogeschool Windesheim.