delen

Net als de rest van de wereld heeft ook de bouwsector te maken met de razendsnelle digitalisering. Zo is BIM (Building Information Modeling) al niet meer weg te denken. Sterker nog: alleen bedrijven die BIM-ready zijn, mogen in de nabije toekomst meedoen aan (internationale) aanbestedingstrajecten. Maar geen zorgen. Wie de vier SketchUp Pro trainingsprogramma’s bij Cibap Next volgt, is in 5 maanden BIM-ready en klaar voor de toekomst. Meedoen is goedkoop én eenvoudig!

Pakketprijs €1980,- (excl. BTW)

Startdatum:
7 juli 2022

Tip: werkgevers, werknemers en werkzoekenden in Regio Zwolle (22 gemeenten) kunnen een aanvraag doen bij het Ontwikkelfonds Regio Zwolle en (deels) bekostiging ontvangen van om,- her- en bijscholing. Lees hier meer over mogelijkheden. 

Aanmelden

BIM, Building Information Modeling. De toekomst voor de hele bouwsector. Behaal het officiële SketchUp Pro certificaat en wordt BIM-ready in slechts 5 maanden.

De voordelen van BIM

SketchUp Pro is een 3D-ontwerpprogramma waarmee diverse partijen in de bouwwereld kunnen samenwerken, van architect en constructeur tot glaszetter en installateur. Via een BIM-model wisselen de betrokken partijen op een gestructureerde manier onderling relevante data uit. Met als resultaat een complete digitale beschrijving van het bouwwerk. Een BIM-model levert diverse voordelen op, zoals:

  • Een hogere kwaliteit van het bouwwerk;
  • Een efficiëntere werkwijze en dus hogere winstmarges;
  • Lagere transactiekosten;
  • Een betere samenwerking;
  • Minder kans op faalkosten.

Succesvolle bouwsector

“Dankzij deze training kan ik zelf een 3D-tekening maken en alle details verwerken. Hierdoor voorkomen we fouten, verkorten we de bouwtijd en kunnen we goedkoper werken”
Werkvoorbereider – Weever Bouw in Kampen.

Bedrijven die met BIM werken, besparen tijd en geld. Bovendien draagt een BIM-model bij aan het imago van een bedrijf, want taken zijn duidelijk afgebakend en eventuele fouten worden al voor de start van de bouw opgemerkt. Omdat BIM vooral succesvol is als alle partijen meedoen, geldt deelname aan een BIM-model in de nabije toekomst als eis bij (internationale) aanbestedingstrajecten. Een goede reden om BIM-ready te worden en de concurrentie een stap voor te blijven!

Maak jouw bedrijf BIM-ready!

Cibap Next biedt een totaalpakket van vier SketchUp Pro-trainingen aan:

  1. SketchUp Pro Basis;
  2. SketchUp Pro Gevorderden;
  3. SketchUp Pro LayOut;
  4. SketchUp Pro BIM & Trimble Connect.

De gemiddelde tijdsinvestering per training is 6 uur voor e-learning en 2 klassikale dagen van 8 uur op locatie in Zwolle. De deelnemers hebben per training tijd om online de lesstof voor te bereiden. Zijn alle vier trainingen succesvol afgerond? Dan ben je in staat om met SketchUp Pro volledig mee te draaien in een BIM-werkomgeving. Na afronding van deze trainingen is de deelnemer BIM-ready, waardoor je als bedrijf in de nabije toekomst kan blijven deelnemen aan (internationale) aanbestedingstrajecten.

Incompany training

Wil je liever meerdere medewerkers tegelijk scholen? Cibap Next verzorgt ook incompany trainingen. De training kan afgestemd worden op de specifieke wensen van jouw bedrijf. Voor meer informatie over deze vorm van trainen kun je contact opnemen met Cibap Next via telefoonnummer 038-2004340 of een mail sturen naar sketchup@cibapnext.nl. Wij stemmen dan een volledig maattraject met je af.

Kennismaken met SketchUp Pro?

Medewerkers kunnen ook eerst starten met de basistraining. De prijs per trainingsprogramma is € 595,-* (online leren en twee klassikale dagen). Inschrijven op het volledige BIM trainingspakket kost € 1980,-*. Een korting van maar liefst € 400,-. (*prijzen zijn excl. BTW).

Online leren én klassikale trainingen met persoonlijke aandacht

Omdat het voor medewerkers niet altijd haalbaar is om voor langere tijd terug naar de schoolbanken te gaan, biedt Cibap Next de SketchUp Pro-trainingen aan door middel van blended learning. Dit betekent dat deelnemers in hun eigen tijd de online leeromgeving kunnen bezoeken om de training voor te bereiden én dat ze per programma twee dagen klassikaal les krijgen met maximaal negen andere deelnemers. Zo profiteren ze van het beste van beide werelden: ze leren in hun eigen tijd op het door hen gewenste moment én ze krijgen persoonlijke aandacht van de trainer.

Pakketprijs

De pakketprijs voor vier trainingsprogramma’s (basis, gevorderden, LayOut en BIM) is € 1.980,-* (excl. BTW en licentiekosten van softwareprogramma SketchUp Pro). Tijdens de klassikale trainingsdagen wordt voor drinken en lunch gezorgd. Na afronding van de trainingen is de online leeromgeving nog 1 jaar te raadplegen als naslagwerk en updates over de laatste ontwikkelingen van het SketchUp programma.

* Voor bedrijven uit Regio Zwolle is tot 50% scholingssubsidie beschikbaar via het Ontwikkelfonds Regio Zwolle.

Planning BIM-ready start 7 juli 2022

Basistraining 7 juli 2022
Basistraining 14 juli 2022
Gevorderden training najaar2022
Gevorderden training najaar 2022
Lay out training najaar 2022
Lay out training najaar 2022
BIM training najaar 2022
BIM training najaar 2022

Unieke training in Noordoost-Nederland

Het trainingsaanbod van SketchUp Pro is een samenwerking van Cibap Next en Eurosafe Solutions, onderdeel van de Eurosafe Group. Eurosafe Solutions is dé internationale specialist in systemen voor valbeveiliging. Eurosafe Academy, onderdeel van Eurosafe Group, is het enige geautoriseerde training center van SketchUp Pro Nederland in Noordoost-Nederland. De SketchUp Pro-trainingen worden verzorgd door een gecertificeerde trainer van SketchUp Pro Benelux.

Meer informatie

Heb je vragen over het BIM-ready traject? Of wil je meer weten over losse SketchUp Pro trainingen of een incompany traject? Eén van onze adviseurs helpt je graag verder. Je kan contact opnemen via telefoonnummer 038-2004340 of een mail sturen naar sketchup@cibapnext.nl. We zien je graag bij Cibap Next!

Wil je de BIM-ready training volgen met de STAP-budget subsidie? Klik dan op de onderstaande button voor meer informatie en contact.

STAP-budget

Download

Wil je alles nog eens op je gemak kunnen nalezen? Download dan de BIM-Ready folder via onderstaande button

SketchUp Pro Nederland
gecertificeerde trainer

Het trainingsaanbod van SketchUp Pro is een samenwerking van Cibap Next met Eurosafe Solutions. Eurosafe Solutions is één van de authorized training centers van SketchUp Nederland, de enige in Noordoost-Nederland. De SketchUp Pro training wordt verzorgd door een gecertificeerde trainer van SketchUp Pro Nederland.

Ik meld me aan!

Vul hieronder je gegevens in om je aan te melden voor deze training.
Je ontvangt een mail met betalingsinformatie en alle verdere details.
See you there!