delen

Wil je aan de slag met krachtige layout-programma Adobe InDesign, dan helpt de Adobe InDesign training je op weg om het programma snel en slim te gebruiken.

Aantal deelnemers
minimaal 6 deelnemers, maximaal 12 deelnemers

Datum
16 november en 23 november 2022

Tijd
09:30 – 17:00 uur

Prijs
€ 649,- Excl. 21% BTW.

Tip: werkgevers, werknemers en werkzoekenden in Regio Zwolle (20 gemeenten) kunnen een aanvraag doen bij het Ontwikkelfonds Regio Zwolle en (deels) bekostiging ontvangen van om,- her- en bijscholing. Lees hier meer over mogelijkheden. 

Aanmelden

Aanmelden

Adobe InDesign is een flexibel en krachtig layout-programma, waar teksten en beelden in samenkomen en tot elegante papieren of digitale publicaties worden gesmeed. Deze tweedaagse training leert je InDesign snel en slim gebruiken, zodat je er advertenties, kaartjes, nieuwsbrieven, folders en magazines mee kunt maken.

Training
Peter Villevoye, Adobe Certified Expert & Instructor, leert je tijdens de tweedaagse training Adobe InDesign tools waardoor je teksten en beelden samen kunt brengen. De training is een constante afwisseling tussen uitleg geven, een voorbeeld bekijken, begrijpen en dan zelf maken. Uiteraard is er altijd gelegenheid voor het stellen van vragen en voor andere verzoeken. Afhankelijk van de tijd die beschikbaar is, kan er meer aandacht worden gegeven aan wat extra uitleg, meer voorbeelden en nog meer oefeningen.

Programma
– Inleiding Adobe InDesign
– Werken met de algemene Adobe-interface
– Indeling van gereedschappen en vensters
– Neerzetten van kaders en andere elementen
– Elementen rangschikken, kleuren en/of inhoud geven
– Speciale kenmerken (ronde hoeken en schaduw-effect)
– Beelden plaatsen/uitsnijden en automatisch aanpassen
– Tekst-omloop, tekst-doorloop en tekstkader-opties
– Eenvoudige typografie, teken- & alinea-instelling
– Opzetten van stramien (diverse soorten hulplijnen)
– Werken met Basis-pagina’s (ingrijpen/teruggrijpen)
– Speciale formaten en pagina-indelingen aanmaken
– Elementen transformeren, groeperen, vergrendelen
– Omgaan met transparantie en uitknipmasker maken
– Kleuren kiezen en instellen, kleurverlopen en stalen
– Pipet voor typografie en kleur (thema) en objectstijl
– Alinea- en tekenstijlen aanmaken en aanpassen
– Zoek & vervang teksten, woordenboeken en talen
– Tabs en tabellen opzetten en instellen (SmartStyle)
– Online publiceren voor commentaar of distributie
– PDF’s maken voor commentaar/correcties en print
– Pakket aanmaken voor verzending/archivering

Voor wie?
Deze tweedaagse training is geschikt voor iedereen die aan de slag wil met Adobe InDesign ook als je nog geen ervaring hebt met de software. Een goede algemene omgang met computers en bestanden is vereist.

Het is prettig om met een muis te werken en een groot (of tweede) scherm is bij Adobe-programma’s geen overbodige luxe. Installeer vooraf de software (Adobe Creative Cloud en de gewenste programma’s), controleer of je inloggegevens voor je Adobe ID kloppen en of de software werkt.

Laptop vereisten
Windows of Mac
Processor: 2,3 GHz Dual-Core Intel Core i5
RAM: 8 GB 2133 MHz LPDDR3
Liefst een Engelstalige versie van InDesign.

Kosten
€ 649,- Excl. 21% BTW.

Scholingssubsidie
Werkgevers, werknemers en werkzoekenden in Regio Zwolle (20 gemeenten) kunnen een aanvraag doen bij het Ontwikkelfonds Regio Zwolle en (deels) bekostiging ontvangen van om,- her- en bijscholing. Lees hier meer over mogelijkheden.

Via Groei Vooruit kan je als werknemer of werkzoekende maar liefst tot 100% vergoeding krijgen. Zorg ervoor dat je voor de aanvraag bij Groei Vooruit een offerte met jouw gegevens en desbetreffende training bij Cibap Next hebt opgevraagd. De offerte kan je aanvragen door jouw gegevens (naam, e-mailadres, telefoonnummer en factuuradres) en de training die je wilt gaan volgen door te geven via info@cibapnext.nl.

Woon je niet in Regio Zwolle, maar wil je wel graag subsidie ontvangen? Bekijk hier de andere subsidiemogelijkheden.

Interesse in Adobe InDesign?
Breid jouw kennis van Adobe InDesign uit met de Adobe InDesign tweedaagse training! Meld je aan via het onderstaande aanmeldformulier. Voor vragen kun je mailen naar
info@cibapnext.nl.

 

Peter Villevoye
Adobe Certified Expert & Instructor

Peter Villevoye, Adobe Certified Expert & Instructor, is al sinds 1987 trainer in grafische software. In al die decennia heeft hij duizenden ontwerpers opgeleid en begeleid in hun werk. Velen kennen hem ook van presentaties en online video’s. En omdat het vakgebied van een ontwerper steeds breder en veelzijdiger wordt, is zijn vakkennis inmiddels ook in talloze richtingen gegroeid, waaronder 3D en UX-design. Vraag hem alles, van typografie tot animatie, van fotografie tot Figma, van 3D tot AR – hij helpt je op weg.

Schrijf je in!

Vul hieronder je gegevens in om je in te schrijven voor deze training. Na inschrijving reserveren we een plaats voor je en hoor je zo snel mogelijk of de training voldoende deelnemers heeft.

NB Wanneer je je inschrijft via onderstaand formulier is je inschrijving definitief. Het verkrijgen van wel/geen subsidie is geen reden tot kosteloze afmelding. Wil je jezelf onder voorbehoud van het toekennen van subsidie aanmelden? Klik dan hier.

Anderen bekeken ook

3meerdaagse-training

Adobe Illustrator (tweedaagse)

Leer Adobe Illustrator in twee dagen

  • 26 oktober en 2 november 2022
  • 09:30 - 17:00 uur
  • maximaal 12 deelnemers
Meer informatie
3meerdaagse-training

Adobe Photoshop (tweedaagse)

Leer Adobe Photoshop in twee dagen

  • 7 oktober en 14 oktober 2022
  • 09:30 - 17:00 uur
  • maximaal 12 deelnemers
Meer informatie